En nydelig eplekake som kan nytes med god samvittighet!
Kakerøre:
2 egg
90 g Sukrin Gold
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
45 g Mandelmel (fettredusert)
2 ss smør, smeltet
80 g cottage cheese
1 dl melk
Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin Gold
1-2 ts kanel
Ev. litt hakkede mandler
Pisk eggene stive, og rør deretter inn Sukrin Gold. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.
Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin Gold, kanel og eventuelt hakkede mandler.
Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
119 | 6 | 13 | 4 | 4 |