Sjokolade- og karamellbiter

Sjokolade- og karamellbiter

Deilige små biter som smelter på tungen!

Ingredienser

Lag 1:
20 g kakao
30 g proteinpulver med sjokoladesmak
10 g Mandelmel (fettredusert)
20 g SukrinMelis
60 g SukrinSirup Gold
1-2 ss vann om nødvendig

Lag 2:
2 dl kremfløte
20 g Sukrin Gold
20 g Tagatesse
12 g SukrinSirup Gold
10 g meierismør
½ ts vaniljepulver

Trekk:
60 g Sukrinsjokolade
1-2 ts kokosolje (kan sløyfes, men gjør sjokoladen mer flytende)

Fremgangsmåte

Lag 1:
Kle en liten form med bakepapir. Bland sammen kakao, proteinpulver, Mandelmel og SukrinMelis.

Varm SukrinSirup til det bobler (i mikro eller kjele) og bland inn det tørre. Juster eventuelt konsistensen med vann. Blandingen skal være litt fast, slik at du kan trykke den ned i formen.

Lag 2:
Bland sammen ingrediensene til karamellen i en kjele og kok på ca 40 % av maks varme i 45 min - 1 time, rør med jevne mellomrom. Karamellen skal boble i kjelen under hele kokeprosessen.

Massen kan også kokes i mikro på full styrke i 5 min og deretter i korte tidsintervaller på ca. 1 minutt, til massen har fått en litt mørkere farge og noe tykkere konsistens.

Hell karamellmassen over det første laget, og sett kjølig til karamellen har stivnet. Del opp i passelige biter.

Trekk:
Smelt sjokoladen (gjerne i vannbad så du har kontroll på varmen) og trekk bitene med sjokoladen. Sett så bitene kjølig til sjokoladen har stivnet.


Denne oppskriften er inspirert av Linda Stuhaug

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
277 8 5 23 11