En herlig kombinasjon av peanøtter og sjokolade som vil slå an hos både store og små.
Bunn:
4 dl finmalte mandler
2 dl salte peanøtter
1 dl SukrinMelis
2 egg
100 g smeltet smør
Peanøttglasur:
100 g Sukrin Dark chocolate
150 g peanøttsmør
50 g smør
2 ss fløte
Bunn:
Kvern peanøttene lett med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, slik at du får en blanding av finmalte og grove peanøtter. Bland de kvernede peanøttene sammen med finmalte mandler og SukrinMelis.
Pisk eggene lett sammen før du gnir dem godt inn i deigen med en skje. Rør inn smøret til slutt.
Bre røren ut i en liten langpanneform og stek midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Peanøttglasur:
Brekk sjokoladen i biter. Smelt alle ingrediensene sammen til glasur i en kjele. La glasuren avkjøles litt før den smøres over kaken.
Sett peanøttkaken kaldt slik at glasuren stivner. Skjær kaken i ruter, eller bruk pepperkakeformer til å stikke ut fine figurer.
Denne oppskriften har vi hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis bok "Fristende lavkarbo - enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske".
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
528 | 15 | 7 | 47 | 7 |