Panna Cotta er en klassisk og populær dessert fra Italia.
Til 6 - 8 porsjoner:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang (eventuelt 2 ts vaniljesukkker)
100 g SukrinMelis
5 plater gelatin
Garnityr:
2 appelsiner
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Varm opp fløte, melk, vaniljestang/-frø og SukrinMellis til rett før kokepunktet. Smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen.
Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling i kjøleskap. Dersom panna cotta-en blir stående i mer enn et par timer før du legger på topping, bør den dekkes til.
Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter. Fordel appelsinfileter i skålene.
Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
278 | 3 | 3 | 29 |