Mor Monsen er en kake som har gått i arv gjennom generasjoner, her er en sukkerfri variant. Vi henter den ofte frem til jul, men denne kaken smaker godt året rundt.
150 g smør (romtemperert)
90 g Sukrin Gold
4 egg + 2 ss vann
150 g hvetemel
25 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver
1 ts revet sitronskall
Saft av ¼ sitron
Topping:
30 gr. mandler- skoldet og skåret i strimler
3 ss Sukrin Gold
30 g rosiner/korinter
Rør smør og Sukrin Gold godt sammen. Rør eggene inn i smørblandingen.
Sikt inn mel og bakepulver og bland godt. Rør deretter inn sitronsaft og skall.
Kle en liten langpanne med bakepapir (du kan eventuelt bruke brødform). Hell deigen i formen, jevn den utover og strø med Sukrin Gold, mandler og rosiner på toppen.
Kaken stekes i ca. 20 min. ved 180° til den er lysegul. Skjær den opp og la den stå til avkjøling i langpannen. Bruker du brødform kan kaken avkjøles før du skjærer i den.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
287 | 7 | 17 | 21 | 3 |