Mor Monsen

Mor Monsen

Mor Monsen er en kake som har gått i arv gjennom generasjoner, her er en sukkerfri variant. Vi henter den ofte frem til jul, men denne kaken smaker godt året rundt.

Ingredienser

150 g smør (romtemperert)
90 g Sukrin Gold
4 egg + 2 ss vann
150 g hvetemel
25 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver
1 ts revet sitronskall
Saft av ¼ sitron

Topping:
30 gr. mandler- skoldet og skåret i strimler
3 ss Sukrin Gold
30 g rosiner/korinter

Fremgangsmåte

Rør smør og Sukrin Gold godt sammen. Rør eggene inn i smørblandingen.

Sikt inn mel og bakepulver og bland godt. Rør deretter inn sitronsaft og skall.

Kle en liten langpanne med bakepapir (du kan eventuelt bruke brødform). Hell deigen i formen, jevn den utover og strø med Sukrin Gold, mandler og rosiner på toppen.

Kaken stekes i ca. 20 min. ved 180° til den er lysegul. Skjær den opp og la den stå til avkjøling i langpannen. Bruker du brødform kan kaken avkjøles før du skjærer i den.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
285 7 16 21 4