Matmuffins med solsikkemel

Matmuffins med solsikkemel

Lekre, fiberrike og glutenfrie matmuffins. Perfekte til matpakken.

Ingredienser

200 g bacon
1 finhakket løk
80 g soltørkede tomater
4 egg
3 dl creme fraiche
0,5 dl olje
1 dl vann
6 dl SunFlour - solsikkemel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 ts oregano
1 ss fiberhusk
100 g revet ost

Fremgangsmåte

Skjær bacon i små biter og stek det sprøtt og gyllent. Tilsett finhakket løk og la det steke et par minutter, til løken blir blank. Tilsett oppdelte soltørkede tomater, og hell så blandingen over på en tallerken for avkjøling.

Bland de tørre ingrediensene sammen i en skål. Pisk egg, creme fraiche, olje og vann sammen, og bland deretter inn de tørre ingrediensene. Tilsett bacon, løk og tomat-blandingen til slutt.

La deigen stå og hvile i 5-10 min. Hell den deretter i 12 muffinsformer. Deigen kan være litt seig, så det kan være lurt å forme den til små boller med en skje dyppet i kaldt vann før de legges i muffinsformene.

Stekes midt i ovnen i på 200 °C i 25 min.

Opskriften er inspireret av Matmuffins fra Lindas Lavkarbo

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
263 18 3 18 9