Marsipankringle med epler

Marsipankringle med epler

Denne kringlen har har form som en hvetekringle, men smak og konsistens minner om pai.

Ingredienser

Deig:
50 g gjær
1½ dl melk
3 egg
10 g sukker (brukes som mat for gjæren)
400 g hvetemel
100 g FiberFin
200 g smeltet smør

Fyll:
125 g SukrinMarsipan
110 g Sukrin Gold
125 g smør
4 epler i skiver/båter

Pynt:
100 g skivede/hakkede mandler

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i lunken melk. Tilsett smeltet smør, deretter egg og sukker. Ha i litt og litt mel av gangen. Kna sammen til en deig -bruk eventuelt en kjøkkenmaskin til denne jobben.
La deigen ligge og hvile i ca. 10 minutter. Kjevle deretter ut til en leiv på ca 15 x 90 cm.

Kna SukrinMarsipan, sukker og smør sammen og bre utover midten av deigen. Legg eplebiter over og brett deigen sammen rundt.

Pensle kringlen med pisket egg, og pynt med mandler og perlesukker. La kringlen hvile i ca. 45 minutter med et klede over. Stekes ved 220 ° C i 14-16 minutter

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
290 6 19 19 7