En deilig terte med marsipanfyll og toscatopping.
Mørdeig:
100 g smør
50 g Sukrin Gold
1 egg
120 g hvetemel
40 g FiberFin (kan erstattes med mel)
Marsipanlag:
250 g SukrinMarzipan
50 g Sukrin Gold
50 g Finesse
2 egg
70 g hvetemel
40 g FiberFin
Toscatopping:
65 g kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g smør
40 g SukrinSirup Gold
40 g mandelflak
40 g hasselnøttkjerner
Smuldre det kalde smøret over melet, og tilsett Sukrin Gold og egg. Kna deigen raskt sammen til den blir smidig og glatt. Pakk deretter mørdeigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1/2-1 time.
Dekk en springform med mørdeigen. Rasp/del SukrinMarzipan i små biter og bland med Sukrin Gold og Finesse. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett deretter hvetemel og FiberFin, og elt alt sammen. Legg marsipanmassen over mørdeigen og stek ved 180° C i 25 minutter.
Kok opp fløte med Sukrin Gold, SukrinSirup og smør. La den småkoke til den er gylden i fargen. Tilsett deretter nøtter og mandler og kok opp massen til den har en fastere konsistens. Husk å røre konstant i gryten.
Fordel toscamassen på toppen av terten og stek den ved 220° C i 8-10 minutter. Sett til avkjøling. Denne terten smaker best avkjølt.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
310 | 7 | 15 | 21 | 13 |