Denne kaken passer perfekt på kakebordet til enhver anledning!
Nøttebunn:
150 g Finmalte mandler (evt. andre malte nøtter)
75 g Mandelmel (fettredusert)
3 egg
1 dl (90 g) SukrinMelis
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk
Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
50 g SukrinMelis
2 ss maisenna
75 g meierismør
Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.
Nøttebunn:
Bland Finmalte mandler, fettredusert Mandelmel og fiberhusk.
Skill eggene, og pisk eggehvitene og SukrinMelis stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.
Hell røren i en rund form som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca. 20 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt - for mye koking vil gjøre at den skiller seg.
Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til. Fordel kremen over avkjølt bunn. Pynt gjerne kaken med revet eller smeltet sjokolade.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
232 | 10 | 6 | 18 | 3 |