Mandelkake med eggekrem

Mandelkake med eggekrem

Denne kaken passer perfekt på kakebordet til enhver anledning!

Ingredienser

Nøttebunn:
150 g Finmalte mandler (evt. andre malte nøtter)
75 g Mandelmel (fettredusert)
3 egg
1 dl (90 g) SukrinMelis
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk

Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
50 g SukrinMelis
2 ss maisenna
75 g meierismør

Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.

Fremgangsmåte

Nøttebunn:
Bland Finmalte mandler, fettredusert Mandelmel og fiberhusk.

Skill eggene, og pisk eggehvitene og SukrinMelis stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.

Hell røren i en rund form som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca. 20 minutter ved 175 grader. Avkjøl.

Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt - for mye koking vil gjøre at den skiller seg.

Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til. Fordel kremen over avkjølt bunn. Pynt gjerne kaken med revet eller smeltet sjokolade.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
232 10 6 18 3