En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen er det bare fantasien som setter grenser for.
130 g nøytral olje eller smeltet smør
2 egg
2 ½ dl melk
200 g Mandelmel (fettredusert)
3 ts bakepulver
120 g SukrinMelis
Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. krem eller vaniljekrem
Bland melk, olje/smør og egg i en bolle, og de tørre ingrediensene i en annen bolle. (Du kan erstatte halvparten av fettet med fruktpurè som for eksempel usøtet eplemos om ønskelig.)
Ha væsken over i det tørre, og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm, og sett på rist. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Ha på syltetøy eller krem når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær.
Næringsinnholdet er beregnet med olje og uten topping.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
254 | 12 | 4 | 20 | 5 |