Disse smaksrike knekkebrødene er enkle å lage og inneholder masse fiber
200 g solsikkefrø
50 g linfrø
60 g sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss fiberhusk
½ -1 ts salt
2 ts Sukrin
5 dl vann
Sett ovnen på 160 grader, varmluft.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet. Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding. La det hele stå og svelle i ca. 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut.
Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør den utover slik at den dekker hele platen. Blandingen må ikke smøres for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca. 12 knekkebrød på hvert brett).
Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst i ovnen nå blir liggende ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt). Stek i ytterligere 35 minutter.
Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
386 | 14 | 7 | 30 | 19 |