Krumkaker

Krumkaker

Krumkaker er en av de mest populære tradisjonelle julekakene vi har. I denne oppskriften har vi byttet ut sukker med Finesse bakesukker.

Ingredienser

2 egg
50 g Finesse bakesukker
60 g smør
1 ½ ts vaniljesukker
60 g hvetemel
60 g potetmel
1 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk eggedosis av egg og Finesse.

Bland hvetemel, potetmel og vaniljesukker. Tilsett litt av melblandingen i eggedosisen og pisk den godt inn. Bland deretter inn smøret og vend inn resten av melblandingen. Tilsett til slutt kaldt vann litt etter litt mens du rører.

Stek krumkakene på høy varme i et krumkakejern til de har gyllen farge. Ca. to spiseskjeer med røre rekker til en krumkake. Form krumkakene til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Oppbevar krumkakene i en tett boks.

Tips: Skålformede krumkaker kan lages ved å brette krumkakene rundt et glass som står opp ned. Press kakene inntil glasset ved hjelp av et kjøkkenhåndkle for å unngå å brenne fingrene.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
244 5 22 14 3