Lag perfekt seige kransekakestenger uten å bruke sukker.
125 g mandler
125 g Finmalte Mandler
125 g Finesse
2 eggehviter (ca. 75 g)
Kvern hele mandler med skall i en kjøkkenmaskin. Bland de kvernede mandlene sammen med Finmalte mandler og Finesse. Kna inn eggehvitene for hånd, litt etter litt. Sett deigen kjølig i minst en time, gjerne over natta.
Sett ovnen på 200 °C. Fukt hendene med kaldt vann, form til pølser og kutt i ønsket størrelse. Stek stengene i ca. 10-12 minutter - følg godt med så de ikke blir for brune.
Pynt etter ønske med f.eks. melisglasur og smeltet sjokolade. Forslag til melisglasur: Pisk 30 g SukrinMelis, 15 g Finesse, 10 g eggehvite sammen med en miksmaster til glasuren er hvit og luftig. Bruk en sprøytepose og dekorer.
Denne oppskriften har vi hentet fra Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
395 | 14 | 5 | 30 | 11 |