Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

En nydelig konfektkake for deg som elsker sjokolade og karamell.

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Finesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin pluss

Karamellsaus:
80 g Finesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin pluss
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g sukkerfri/mørk sjokolade
60 g smør

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle formen med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør.

Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt.

Pisk egg, Finesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus:
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl.

Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk:
Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i små biter ved hjelp av en skarp kniv.

Kaken smaker best romtemperert.


Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
313 10 5 26 8