Klippekrans

Klippekrans

En klippekrans ser imponerende ut, og smaker fortreffelig. Denne er uten tilsatt sukker, og med ekstra fiber, men det kommer ingen til å smake.

Ingredienser

Deig:
50 g gjær
100 g smør
4 dl melk
100 g Sukrin Gold
1 ts malt kardemomme
510 g hvetemel
45 g havrefiber

Fyll:
100 g romtemperert smør
4 ss Sukrin Gold
1 ss kanel

1 egg til pensling
Eventuelt SukrinMelis til melisdryss

Fremgangsmåte

Ha gjær i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær, må den smuldres godt opp.

Smelt 100 g smør og tilsett melk, Sukrin Gold og kardemomme. Varm opp blandingen til den er lunken, og hell den så over gjæren. Rør til gjæren er helt oppløst.

Bland Havrefiber sammen med hvetemel. Tilsett litt og litt av melblandingen i bakebollen, helt til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Ta deigen ut av bollen, og elt den lett. Kjevle deretter til en firkant på ca. 35x55 cm.

Rør sammen 100 g romtemperert smør, Sukrin Gold og kanel til fyllet. Smør blandingen utover deigen, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden. Legg deigrullen med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Form rullen til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke hakk, nesten gjennom rullen, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Sett stekeovnen på 200 °C. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 25 minutter til kringlen er gjennomstekt og har fått en gyllen, fin farge. Avkjøl på rist. Strø eventuelt litt SukrinMelis over og server.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
250 6 25 13 5