Kanelboller i form med karamell og mandler

Kanelboller i form med karamell og mandler

Kanelboller kan faktisk bli enda bedre! Stek dem i form slik at de blir ekstra saftige, og topp det hele med karamellsaus og mandler.

Ingredienser

3 dl melk, fingervarm
1 stort egg
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger

Sukrin Gold, kanel og smør til fyll i bollene

Karamell:
50 g smør
50 g hakkede mandler
100 g SukrinSirup Caramel
30 g Sukrin Gold
En klype havsalt

Fremgangsmåte

Varm opp melken og ha alle ingrediensene, bortsett fra smør, i en bolle. Elt i kjøkkenmaskin i ca. 15 min. inntil deigen slipper bollen. Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn.

Mens deigen elter kan du lage karamell: Smelt smør på medium temperatur i en kjele. Tilsett SukrinSirup og Sukrin Gold, og rør godt. Tilsett hakkede mandler og en klype havsalt. Når blandingen begynner å boble, tar du den av varmen. Hell blandingen i en ildfast form på ca 20 x 30 cm.

Kjevle ut deigen, ha på smør, kanel og Sukrin Gold. Rull deigen til en pølse og del opp til kanelboller (ca.12 stk.) Plasser kanelbollene godt spredt utover i formen med karamell. La dem heve under et klede i 50 - 60 min.

Stek på 180 grader i 10 minutter, ta ut formen og hvelv bollene over på et stekebrett med bakepapir, slik at karamellen er opp. Stek i 5-10 minutter til.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
257 7 26 12 9