En herlig smaksopplevelse av en kake!
Salt karamellsaus:
355 g Finesse
3 ss vann
3,75 dl kremfløte
180 g smør
2,5 ts salt
Karamellkake:
300 g hvetemel
80 g FiberFin (kan erstattes med mel)
4 ts bakepulver
en klype salt
110 g Finesse
190 g saltet smør (romtemperert – det er veldig viktig)
1,5 dl melk
8 eggehviter
4 ts vaniljeekstrakt
3 dl kremfløte
2 ss Finesse
Karamellsaus (lages gjerne kvelden før):
Ha Finesse i en kjele og varm på middels varme. Etter ca 1 min. tilsetter du vannet. Kok opp og la det koke til det får en lys gyllen farge. Ikke rør i det, med mindre Finessen sitter helt fast i bunnen.
Tilsett kremfløten i tre omganger mens du rører. Pass på at alt er blandet godt sammen før du tilsetter smøret. Når dette har smeltet skal sausen koke i ca. 10 minutter til sausen tykner. Skru av varmen og rør inn saltet. Avkjøl i minst 2 timer i kjøleskap før du bruker karamellsausen i kaken.
Karamellkake:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland de tørre ingrediensene sammen med smøret i en kjøkkenmaskin til det blir en smuldrete konsistens. Visp egg, vaniljeekstrakt og melk sammen i en egen bolle, og bland det inn i det tørre i tre omganger. For å få en silkemyk konsistens på røra må kjøkkenmaskinen gå i ca. 5 minutter.
Tilsett 320 gram av karamellsausen mot slutten av eltingen. Rør i ytterligere 3-5 min. til røra er helt jevn. La karamellsausen stå i romtemperatur inntil du skal lage kremen.
Hell røra i en godt smurt kakeform. Stek i cirka 30-40 minutter på 180 grader. Avkjøl kaken og lag deretter kremen.
Pisk kremen tykk og fast med håndmikser og vend inn resten av karamellsausen med en slikkepott. Ha kremen over i en sprøytepose og sprøyt små kremtopper over hele karamellkaken.
Bilde og oppskrift har vi fått låne av The Sugar-Free Baker.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
296 | 4 | 11 | 23 | 6 |