Julekake

Julekake

En av julens mange gleder. Nydelig med smør og brunost på.

Ingredienser

70 g smør
3,5 dl melk
½ pakke gjær (blå)
80 g Sukrin Gold
1-2 ts kardemomme
2 ts honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
450 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
120 g rosiner
Evt. sukat
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen sammen med honning.

Ha i rosiner og sukat. Elt i mel, Sukrin Gold og kardemomme. Deigen kan godt være litt løs, da blir den ekstra saftig.

Hev deigen i ca. 30 min i bakebollen med et klede over. Ha deigen over i en godt smurt form, ca. 2 liter. Sett julekaken til etterheving under plast eller klede på et lunt sted i ca. 2 timer.

Visp sammen egget og pensle kaken. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i ca. 40-50 minutter (til den er gjennomstekt og har en gyllen skorpe). Avkjøl på rist.

Denne julekaken kan gjerne lages i brødbakemaskin.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
227 6 35 6 6