Julebrød

Julebrød

Et smakfullt og saftig brød som passer spesielt godt til lange julefrokoster.

Ingredienser

75 g rosiner
1,5 ss kanel
2 ss rom
50 g valnøtter
200 g finmalte mandler
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg

Fremgangsmåte

Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.

Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.

Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.

Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.

La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
319 14 10 24 5