Gulrotkake

Gulrotkake

En saftig og fiberrik gulrotkake med en uimotståelig glasur!

Ingredienser

Bunn:
4 egg
180 g Sukrin Gold
210 g hvetemel
½ dl FiberFin (kan erstattes med mel)
2 ts natron
2 ts vaniljepulver
2 ts kanel
1 ts muskatnøtt, revet
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
150 g smør, eller 1,5 dl rapsolje
6 dl gulrøtter, grovrevet

Glasur:
150 g Kremost naturell
50 g smør (romtemperert)
70 g SukrinMelis
2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C. Pisk eggene luftige, og rør deretter inn Sukrin Gold. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør/olje til sist.

Riv gulrøttene grovt, og vend dem inn i røren. Smør en rund form (22 - 24 cm i diameter), og hell røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Bruk en mixmaster og rør 50 g romtemperert smør godt sammen med 70 g SukrinMelis. Bland deretter inn 150 g kremost naturell og vaniljeessens. Bre glasuren over gulrotkaken.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
231 5 15 16 3