Glutenfrie Mandelsnitter

Glutenfrie Mandelsnitter

Disse mandelsnittene er en storfavoritt på kakebordet.

Ingredienser

Bunn:
80 g fettredusert Mandelmel
100 g Finmalte mandler
50 g hakkede mandler
100 g kaldt smør
1 egg
65 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver/vaniljesukker

Fyll:
5 ss SukrinSirup Gold
65 g smør
30 g Finesse bakesukker
130 g mandelflak

Pynt:
80 g Sukrinsjokolade

Fremgangsmåte

Hakk mandlene fint, men ikke helt finmalt. Bland sammen med fettredusert Mandelmel og Finmalte mandler. Smuldre kaldt smør ned i melblandingen.

Tilsett resten av ingrediensene til bunnen, og kna sammen til en deig. Avkjøl i kjøleskap i ca. en time. Kjevl ut på bakepapir til deigen er ca. en halv cm tykk, og legg på et stekebrett.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en liten kjele, og varm på medium varme til Finessen smelter helt. La det avkjøle i 5 minutter, og hell det deretter over bunnen.

Stek i ca. 20 min på 200 °C. Avkjøl kaken, og lag snitter ved å først skjære opp i kvadrater, før du deler hvert kvadrat på skrå.

Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Dypp den ene siden av mandelsnittene i sjokoladen, og la snittene avkjøles til sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
454 14 6 39 12