Klassisk eplekake med mørdeig - nydelig med kald vaniljeis eller vaniljekesam.
250 g hvetemel/speltmel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
120 g Sukrin Gold
150 g smør
1 ss bakepulver
2 egg
3 epler
1 ts kanel
Vaniljekesam
Evt. mynteblad
Smuldre mel og smør sammen. Bland inn Sukrin Gold og bakepulver. Pisk eggene lett sammen, ha i bollen og kna deigen godt. Ha i litt mer mel dersom deigen er for bløt.
Del deigen i to og klem den ene delen ut i en kakeform. Skrell epler og skjær i båter, ca. 1 cm tykke og legg i deigen. Dryss over kanel og 1-2 ss Sukrin Gold.
Trill pølser av den andre halvdelen av deigen og lag rutelokk. Stek i 30-40 minutter på 180 grader.
Server med en raus spiseskje vaniljekesam og evt et mynteblad. Kaken bør oppbevares i romtemperatur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
229 | 4 | 21 | 13 | 5 |