Nydelige glutenfrie cupcakes med herlig vaniljefyll.
Til 12 store cupcakes
Cupcakes:
210 g Finmalte mandler
90 g Kokosmel
4 ts bakepulver
2 dl Sukrin Pluss (evt. Finesse)
1 dl mykt smør
4 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 eple
1 ts kanel
Vaniljekrem:
2,5 dl lettmelk
20 g Sukrin Pluss
2 eggeplommer
20 g maisenna
1 ts vaniljepulver (eller 1-2 vaniljestenger)
Krem:
1,5 dl fløte
Sukrin+ etter smak
Vaniljekrem:
Kok opp melk, Sukrin Pluss og vanilje på svak varme. Trekk kjelen av platen når melkeblandingen når kokepunktet.
Pisk sammen eggeplommer og maisenna i en egen bolle og pisk det deretter inn i melkeblandingen. Sett kjelen tilbake på stekeplaten og kok opp.
Blandingen vil tykne når den når kokepunktet. Da er den ferdig. Avkjøl i kjøleskapet.
Cupcakes:
Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin Pluss, deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt og vaniljepulver. I en annen bolle blander du Finmalte mandler, Kokosmel og bakepulver.
Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må. Tilsett finhakket eple og kanel.
Fordel i cupcakeformer. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøl.
Montering:
Pisk kremfløte og Sukrin+ til krem. Lag et hull i midten av hver cupcake. Fyll dette med vaniljekrem, ca. en ss i hver cupcake. La det gjerne renne litt utover cupcakesene.
Dryss over litt raspet eple og pynt med en kremtopp.
Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
217 | 8 | 7 | 16 | 5 |