Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Sukkerfri variant av en ekte klassiker!

Ingredienser

Oppskriften gir 12 store eller 18 små muffins:
125 g smør
2 egg
2,5 dl melk/eplejuice
270 g (4½ dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ss bakepulver
1 ts vaniljepulver
180 g Sukrin Gold
150 g blåbær

Fremgangsmåte

Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet, slik at blåbærene er godt dekket. Du kan bruke både frosne og fryste bær, men røren vil bli noe farget av bærene om du bruker frosne.

Smelt smøret og visp inn melk og egg.

Bland resten av de tørre ingrediensene i en egen bolle, ha i væsken og rør raskt sammen. Vend blåbærene forsiktig inn i røren til slutt.

I stede for blåbær kan du også tilsette sjokoladebiter, rosiner, eple/kanel eller lignende.

Ha papirformer i et muffinsbrett eller smør med olje/smør. Fyll røren i formene. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min. La muffinsene avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Server gjerne sammen med litt is eller krem.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
203 5 20 10 5