Et sunnere alternativ til vanlig muffins. Perfekt til barneselskap.
Til ca. 14 medium-små muffins
50 g nøytral olje
2 store, godt modne bananer, ca 250 g uten skall
130 g SukrinMelis
1 egg
½ dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
180 g (3 dl) hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
Pynt:
SukrinMelis
Mos bananene med gaffel. Pisk SukrinMelis og egg sammen i en egen bolle.
Rør sammen hvetemel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker. Bland det tørre inn i eggeblandingen vekselvis med de moste bananene og melken.
Sett muffinsformer utover på en stekeplate (det beste er å bruke muffinsformer som er stive, gjerne aluminiumsformer) og fyll formene ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 25 min. Avkjøl, og sikt gjerne over litt SukrinMelis.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
180 | 4 | 23 | 7 | 5 |