Bananmuffins

Bananmuffins

Et sunnere alternativ til vanlig muffins. Perfekt til barneselskap.

Ingredienser

Til ca. 14 medium-små muffins

50 g nøytral olje
2 store, godt modne bananer, ca 250 g uten skall
130 g SukrinMelis
1 egg
½ dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
180 g (3 dl) hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)

Pynt:
SukrinMelis

Fremgangsmåte

Mos bananene med gaffel. Pisk SukrinMelis og egg sammen i en egen bolle.

Rør sammen hvetemel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker. Bland det tørre inn i eggeblandingen vekselvis med de moste bananene og melken.

Sett muffinsformer utover på en stekeplate (det beste er å bruke muffinsformer som er stive, gjerne aluminiumsformer) og fyll formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 25 min. Avkjøl, og sikt gjerne over litt SukrinMelis.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
177 4 22 7 6