En enkel og nydelig banankake med mild smak av nøtter og appelsin. Kaken inneholder yoghurt og melk, men lite olje, så den er ganske fettfattig.
½ dl nøytral olje, f.eks rapsolje
140 g/2 dl Sukrin Gold
210 g/2 dl yoghurt naturell
2 dl melk
2 store egg
250 gram skrelte bananer, godt modne (ca. 3 stk)
2 ss presset appelsinsaft, eller appelsinjuice
2 ts vaniljesukker
2,5 ts bakepulver
270 g/4,5 dl hvetemel
30 g/0,5 dl FiberFin (kan erstattes med mel)
50 gram pistasjenøtter, hakket
Bland sammen Sukrin, olje, yoghurt og melk. Tilsett egg, og rør inn presset appelsinsaft/juice.
Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver, hvetemel, FiberFin, pistasjenøtter og bland i. Ha i most banan til slutt. (Deigen skal være ganske tynn i konsistensen.)
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 45-50 min. Kaken skal ikke bli tørr inni.
Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Dryss gjerne over litt SukrinMelis og server med is eller pisket krem.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
164 | 5 | 18 | 7 | 3 |