Banankake med pistasjenøtter

Banankake med pistasjenøtter

En enkel og nydelig banankake med mild smak av nøtter og appelsin. Kaken inneholder yoghurt og melk, men lite olje, så den er ganske fettfattig.

Ingredienser

½ dl nøytral olje, f.eks rapsolje
140 g/2 dl Sukrin Gold
210 g/2 dl yoghurt naturell
2 dl melk
2 store egg
250 gram skrelte bananer, godt modne (ca. 3 stk)
2 ss presset appelsinsaft, eller appelsinjuice
2 ts vaniljesukker
2,5 ts bakepulver
270 g/4,5 dl hvetemel
30 g/0,5 dl FiberFin (kan erstattes med mel)
50 gram pistasjenøtter, hakket

Fremgangsmåte

Bland sammen Sukrin, olje, yoghurt og melk. Tilsett egg, og rør inn presset appelsinsaft/juice.

Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver, hvetemel, FiberFin, pistasjenøtter og bland i. Ha i most banan til slutt. (Deigen skal være ganske tynn i konsistensen.)

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 45-50 min. Kaken skal ikke bli tørr inni.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Dryss gjerne over litt SukrinMelis og server med is eller pisket krem.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
164 5 18 7 3