Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai

Nydelig pai på amerikansk vis.

Ingredienser

Deig:
270 g mel
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
75 g Sukrin Gold
1/4 ts salt
2oo g smør (gjerne usaltet)
5-6 spiseskjeer kaldt vann

Fyll:
4 epler
60 g Sukrin Gold
Saft av 1 friskpresset sitron
1/2 ts muskat (valgfritt)
1/2 ts kanel
1 ts maisenna-mel
2 ts smør

Fremgangsmåte

Deig:
Ha mel, Sukrin Gold og salt i en bolle. Smuldre inn smøret til deigen får en grov konsistens. Rør inn 5 skjeer vann, slik at deigen blir fuktig. Hvis deigen fortsatt ser tørr ut, tilsetter du en skje til.

Kna deigen ut med litt mel. Del deigen i to deler, den ene litt større enn den andre. Trykk den største delen ut i en smurt paiform. Trykk den andre utover på en 20 cm stor tallerken (dette er lokket på paien). Ha plastfolie over, og sett begge delene i kjøleskapet i minst en time.

Fyll:
Kutt opp 6 epler i tynne skiver. Ha skivene i en bolle og ha over saften fra en friskpresset sitron. Rør sammen Sukrin Gold, muskat, kanel og maisenna i en bolle, og strø det over eplene mens du rører.

Steking:
Paibunnen forstekes ved 200 grader i 5-10 min. Legg deretter på epleblandingen, og tilsett smøret. Legg den andre delen av deigen over som lokk. Stek hele paien i stekeovnen ved 175 grader i ca 1 time. Paien er ferdig når deigen har blitt gyldenbrun.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
219 3 19 14 4