Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Et fiberrik og herlig brød av Sunnere Fiberbrød.

Ingredienser

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten.

Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Form brøddeigen og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.

Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i ca 60 minutter.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
239 13 2 17 15

Scones uten hvetemel

Scones uten hvetemel

Fiberrike scones uten hvetemel.

Ingredienser

100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 20-25 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 15 2 16 9

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2

Spinatpai med FiberFin

Spinatpai med FiberFin

En fiber- og proteinrik pai som smaker kjempegodt!

Ingredienser

Deig:
100 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
50 g smør
1 dl cottage cheese

Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost

Fremgangsmåte

Deig:
Elt hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese kjapt sammen (bruk gjerne en food processor) og trykk deigen ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime.

Forstek deigen i 10 minutter ved 225 grader.

Fyll:
Legg spinat, løk og fetaost i paibunnen. Dersom du bruker frossen spinat må denne tines først.

Pisk salt, pepper, cottage cheese, egg og melk sammen, og hell blandingen over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.

Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

Serveres gjerne sammen med en grønn salat.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
152 9 8 9 4

Mandelcookies

Mandelcookies

SukrinSirup gir disse kjeksene en ekstra deilig sprø overflate og myk kjerne!

Ingredienser

1 egg
50 g smør (romtemperert)
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
10 steviadråper karamell
25 g SukrinSirup Gold
85 g Mandelmel (fettredusert)
1 ts bakepulver
1 ts peanøttsmør (valgfritt)
1-2 ss vann (om nødvendig)
mandler eller valnøtter (finhakket)

Fremgangsmåte

Pisk smør sammen med Sukrin Pluss, steviadråper, SukrinSirup og evt. peanøttsmør til du får en jevn røre. Bruk gjerne håndmikser. Pisk deretter inn egget.

Bland Mandelmel og bakepulver sammen i en separat bolle. Ha litt og litt av den tørre blandingen i det våte. Deigen skal være fast, men tilsett litt vann hvis den blir for tørr. Den skal kunne formes til små kuler med hendene.

Legg kulene på et bakebrett med bakepapir og trykk dem forsiktig flate. Strø finhakkede nøtter på toppen til slutt og klem det litt ned i deigen.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 12- 14 minutter (avhengig av størrelse, så følg med). Kjeksene kan virke litt myke når du tar dem ut av ovnen, men de vil bli sprø etter avkjøling.


Oppskriften er hentet fra @toneutne på Instagram.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
302 19 5 21 9

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.

Ingredienser

Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel

Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade

Fremgangsmåte

La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.

Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.


Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug

Næringsberegningen er uten glasur.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
177 9 3 14 5

Sunnere pannekaker

Sunnere pannekaker

Proteinrike pannekaker med nydelig smak.

Ingredienser

Til ca. 8 pannekaker:
3 egg
2 dl hvetemel/speltmel (120 g)
0,5 dl Sesam-mel (kan også bruke mer hvetemel)
0,5 dl (30 g) FiberFin (kan erstattes med mel)
5 dl lettmelk
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Bland mel, FiberFin og salt i en bolle. Ha i eggene og spe med melk mens du visper. La røren svelle (hvile) i 20 minutter før du steker pannekakene.

Tips: Disse pannekakene kan brukes både til middag og dessert. De kan fylles med ulike typer kjøtt, grønnsaker, urter og ost m.m., og kan gjerne gratineres i ovnen.

Til dessert er det nydelig å ha på Sukkerfritt jordbærsyltetøy eller Rørte bær. SukrinSirup Gold passer også perfekt på pannekaker.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
120 8 13 4 4

Pølsebrød av brødmiks

Pølsebrød av brødmiks

Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!

Ingredienser

Til 6-8 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Sukrin Proteinbrød
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.

Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
163 9 3 8 21

Kokosbollekake

Kokosbollekake

Alle liker vel kokosboller? Denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Ingredienser

Kokosbollemasse:
5 eggehviter
5 ss SukrinMelis
1 ts vaniljepulver
20 g kokosmasse
5 plater gelatin

Sjokoladetrekk:
80 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje
10 g kokos (pynt)

Alternativt sjokoladetrekk som gir færre kalorier:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis
ca. 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 steviadråper sjokolade, kan du redusere til 1 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Kokosbollemasse:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokosmasse.

Hell deretter av vannet fra gelatinplatene, og klem godt ut av platene. Tilsett så 1 dl kokende vann slik at gelatinen løser seg opp. La avkjøle noe, for er gelatinblandingen for varm vil den ødelegge kokosbollemassen. Gelatinen helles så over i kokosbollemassen i en tynn stråle mens vispen går. La blandingen vispe i 15-20 minutter slik at alt blander seg godt.

Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
Smelt Sukrinsjokolade og kokosolje forsiktig over vannbad eller på lav varme i mircrobølgeovn. Hell over kaken og smør pent utover om ønskelig. Dryss kokosmasse på toppen.

Alternativt sjokoladetrekk:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Hell deretter av vannet og klem godt ut av platene. Tilsett så 1 ss kokende vann slik at gelatinen løser seg opp. La avkjøle noe.
Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell blandingen over kaken og strø på kokos.

Kaken settes inn i kjøleskapet i ca. 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
190 10 2 15 6

Glutenfrie vafler

Glutenfrie vafler

Fiberrike lavkarbo-vafler uten hvetemel med perfekt vaffel-konsistens!

Ingredienser

Til 6-8 vaffelplater

4 egg
4 ss Sukrin Gold
3 dl rømme
1 dl Mandelmel (fettredusert)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 strøkne ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen. Juster eventuelt med fiberhusk og vann/melk til du synes røra har passe konsistens. (Vær forsiktig med å ha i ekstra Fiberhusk, og bruk da bare en halv teskje av gangen. Gi den deretter litt tid til å "virke" før du vurderer konsistensen igjen). La røren svelle i ca. 15 minutter.

Stek vaflene. Siden disse inneholder mye rømme behøver du sannsynligvis ikke å smøre jernet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
190 11 4 13 9