Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Proteinrike pannekaker med nydelig smak.
Til ca. 8 pannekaker:
3 egg
2 dl hvetemel/speltmel (120 g)
0,5 dl Sesam-mel (kan også bruke mer hvetemel)
0,5 dl (30 g) FiberFin (kan erstattes med mel)
5 dl lettmelk
1/2 ts salt
Bland mel, FiberFin og salt i en bolle. Ha i eggene og spe med melk mens du visper. La røren svelle (hvile) i 20 minutter før du steker pannekakene.
Tips: Disse pannekakene kan brukes både til middag og dessert. De kan fylles med ulike typer kjøtt, grønnsaker, urter og ost m.m., og kan gjerne gratineres i ovnen.
Til dessert er det nydelig å ha på Sukkerfritt jordbærsyltetøy eller Rørte bær. SukrinSirup Gold passer også perfekt på pannekaker.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
122 | 8 | 13 | 4 | 3 |
Fiberrike scones uten hvetemel.
100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken
Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.
Stekes ved 200 grader i 20-25 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 15 | 2 | 16 | 9 |
En fiber- og proteinrik pai som smaker kjempegodt!
Deig:
100 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
50 g smør
1 dl cottage cheese
Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost
Deig:
Elt hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese kjapt sammen (bruk gjerne en food processor) og trykk deigen ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime.
Forstek deigen i 10 minutter ved 225 grader.
Fyll:
Legg spinat, løk og fetaost i paibunnen. Dersom du bruker frossen spinat må denne tines først.
Pisk salt, pepper, cottage cheese, egg og melk sammen, og hell blandingen over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.
Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.
Serveres gjerne sammen med en grønn salat.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
154 | 9 | 8 | 9 | 4 |
Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.
Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel
Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade
La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.
Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.
Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug
Næringsberegningen er uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
177 | 9 | 3 | 14 | 5 |
Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!
Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.
Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
163 | 9 | 3 | 8 | 21 |
Alle liker vel kokosboller? Denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!
Kokosbollemasse:
5 eggehviter
5 ss SukrinMelis
1 ts vaniljepulver
20 g kokosmasse
5 plater gelatin
Sjokoladetrekk:
80 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje
10 g kokos (pynt)
Alternativt sjokoladetrekk som gir færre kalorier:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis
ca. 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 steviadråper sjokolade, kan du redusere til 1 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.
Kokosbollemasse:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokosmasse.
Hell deretter av vannet fra gelatinplatene, og klem godt ut av platene. Tilsett så 1 dl kokende vann slik at gelatinen løser seg opp. La avkjøle noe, for er gelatinblandingen for varm vil den ødelegge kokosbollemassen. Gelatinen helles så over i kokosbollemassen i en tynn stråle mens vispen går. La blandingen vispe i 15-20 minutter slik at alt blander seg godt.
Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.
Sjokoladetrekk:
Smelt Sukrinsjokolade og kokosolje forsiktig over vannbad eller på lav varme i mircrobølgeovn. Hell over kaken og smør pent utover om ønskelig. Dryss kokosmasse på toppen.
Alternativt sjokoladetrekk:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Hell deretter av vannet og klem godt ut av platene. Tilsett så 1 ss kokende vann slik at gelatinen løser seg opp. La avkjøle noe.
Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell blandingen over kaken og strø på kokos.
Kaken settes inn i kjøleskapet i ca. 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
190 | 10 | 2 | 15 | 6 |
Fiberrike lavkarbo-vafler uten hvetemel med perfekt vaffel-konsistens!
Til 6-8 vaffelplater
4 egg
4 ss Sukrin Gold
3 dl rømme
1 dl Mandelmel (fettredusert)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 strøkne ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme
Bland alle ingrediensene sammen. Juster eventuelt med fiberhusk og vann/melk til du synes røra har passe konsistens. (Vær forsiktig med å ha i ekstra Fiberhusk, og bruk da bare en halv teskje av gangen. Gi den deretter litt tid til å "virke" før du vurderer konsistensen igjen). La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek vaflene. Siden disse inneholder mye rømme behøver du sannsynligvis ikke å smøre jernet.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
190 | 11 | 4 | 13 | 9 |
Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.
3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel
Saus:
SukrinSirup Caramel
Sett ovnen på 120 grader.
Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.
Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.
Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.
Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
87 | 6 | 4 | 5 | 2 |
Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker.
150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna
Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.
Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.
Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du kan også bruke dype silikonformer slik at du får ferdige biter, eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper.
Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i biter, og rull hver bit i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows.
For å heve marshmallowsene et ekstra hakk, kan du gjerne dyppe dem i smeltet sukkerfri sjokolade og rulle i kokosmasse.
Oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
90 | 7 | 1 | 8 |
Med få ingredienser kan du lage disse gode kjeksene som nesten ikke inneholder noe karbohydrat. Perfekt ketosnacks!
100 g SunFlour solsikkemel
100 g revet cheddarost
60 g smør
en klype salt
Bland mel, revet ost og salt - gjerne i en blender. Del smøret i små terninger og bland inn til slutt.
Kna alle ingrediensene godt sammen slik at det blir en fast klump (bruk litt vann hvis blandingen er for tørr). La deigen ligge i kjøleskapet i ca 1 time.
Kjevle deigen flat mellom to bakepapir-ark. Del opp i passende biter, og stek på 180 grader varmluft i ca 10 - 12 min. Strø gjerne over sesamfrø/linfrø/solsikkekjerner før du steker.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
467 | 27 | 1 | 37 | 10 |