Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Sitronkake av Kakemix

Sitronkake av Kakemix

En forfriskende sitronkake av Sukrin Kakemix.

Ingredienser

1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
1,5 dl vann
1/2 dl olje
Saft og revet skall av én sitron

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre.

Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.

Glasurforslag: Fyldig ostekrem av 150 g kremost naturell, 50 g smør, 50 g SukrinMelis, (evt. litt annen søtning i tillegg om ønskelig).


Næringsberegningen er gjort uten glasur.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
206 13 10 11 8

Pølsebrød av brødmiks

Pølsebrød av brødmiks

Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!

Ingredienser

Til 6-8 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Sukrin Proteinbrød
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.

Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
163 9 3 8 21

Bringebærkake av Kakemix

Bringebærkake av Kakemix

Lag en enkel og frisk kake med smak av herlige bringebær

Ingredienser

1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje eller kesam
Frosne eller friske bringebær

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Strø over bringebær.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 min.

Glasurforslag: "Sukkerfri vaniljekesam" av et beger kesam blandet med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver.


Næringsberegningen er gjort uten glasur.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
229 12 9 15 7

Glutenfrie sesamrundstykker

Glutenfrie sesamrundstykker

Et godt, glutenfritt alternativ for deg som vil bake uten hvetemel.

Ingredienser

Til 6 stk:
50 g smør (romtemperert)
2 egg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 ts salt
2 ts bakepulver
2 dl Sesam-mel
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk

eventuelt sesamfrø (eller solsikkekjerner/valmuefrø) til å stø over

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Visp sammen egg, romtemperert smør, yoghurt, salt og bakepulver. Hell i resten av ingrediensene og bland sammen. La stå i 5-10 min.

Rull ut 6 rundstykker, legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle gjerne med melk eller egg og strø over sesamfrø. Stek i 25-30 minutter til de har blitt gylne i fargen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
230 14 5 15 13

Dessert med cottage cheese

Dessert med cottage cheese

En enkel, god og proteinrik dessert.

Ingredienser

100 g cottage cheese
1 ss Sukrin Gold
Et dryss kanel
Evt. nøtter/bær/syltetøy

Fremgangsmåte

Bland cottage cheese og Sukrin Gold, og dryss over kanel til slutt. Tilsett nøtter, bær eller syltetøy etter ønske og tilgjengelighet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
80 11 1 4

Peanøtt-proteinkuler

Peanøtt-proteinkuler

Peanøttkuler med nydelig konsistens, og masse fiber og protein.

Ingredienser

Til ca. 6 kuler:
45 g (3 ss) SukrinSirup Gold
18 g (2 toppede ss) Myseproteinpulver sjokolade
17 g (1 toppet ss) Sukrin Gold (kan gjerne finmales)
13 g (1 toppet ss) SukrinMelis
3 g (1 toppet ts) kakao
11 g (1 toppet ss) Peanøttmel
17 (1 ss) peanøttsmør
En klype salt (hvis du bruker usaltet peanøttsmør)

Fremgangsmåte

Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett peanøttsmør og de tørre ingrediensene, og kna alt sammen til en tykk deig.

Trill ut kuler med fuktige hender. Sett i kjøleskap i ca. 10 minutter før de er spiseklare.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
241 20 9 9 20

Enkel proteinbar

Enkel proteinbar

Utrolig enkel proteinbar med kun to ingredienser! Baren får en fantastisk myk konsistens, og kan varieres i det uendelige ved å legge til favoritt-smaker/ingredienser.

Ingredienser

60 g (4 ss) SukrinSirup Gold
35 g (4 toppede ss) Myseproteinpulver i ønsket smak*

Gir 2 barer

Fremgangsmåte

Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.

* Mengden proteinpulver kan variere etter hvilket merke/type som brukes. Næringsinnholdet kan også variere noe etter type proteinpulver.

Diss barene kan varieres ved å bruke ulik smak på proteinpulveret eller tilsette ulike typer steviadråper. Barene kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade, og/eller tilsettes sjokoladebiter, tørkede/friske bær, nøtter e.l.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
231 30 8 2 31

Scones uten hvetemel

Scones uten hvetemel

Fiberrike scones uten hvetemel.

Ingredienser

100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 20-25 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 15 2 16 9

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.

Ingredienser

Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel

Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade

Fremgangsmåte

La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.

Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.


Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug

Næringsberegningen er uten glasur.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
177 9 3 14 5

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2