Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Stor bløtkake

Stor bløtkake

En nydelig bløtkake uten sukker - perfekt til 17. mai, fødselsdag og konfirmasjonsfeiring.

Ingredienser

Til 12 porsjoner
Bunn:
6 egg
150 g Sukrin
100 g siktet hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
Bær, frukt eller annet etter ønske

Fremgangsmåte

Bunn:
Ta frem en liten langpanne (ca. 20x30 cm), og sett stekeovnen på 175 grader. Denne røren kan også bakes i en stor langpanne (ca. 30x40). Da blir lagene litt tynnere, noe som kan være fint hvis du vil lage en kake med tre lag.

Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca. 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett sammen med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.

Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen dynkes med melk eller juice – ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.

Fyll:
Fordel blåbær(syltetøy) over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene.

Legg på neste lag sukkerbrød og fordel bringebær- eller jordbær(syltetøy) over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.

Pynt:
Visp fløte og Sukrin, og dekk hele kaken med krem. Pynt med bær eller annet like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller hermetiske pærer.

Tips: Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
191 4 6 16 3

Suksessterte

Suksessterte

En selvskreven kake på alle festbord. Med Finesse smaker denne helt likt som originalen, selv uten tilsatt sukker.

Ingredienser

Bunn:
180 g grovmalte mandler
60 g Finmalte mandler
90 g Finesse bakesukker
5 eggehviter

Krem:
5 eggeplommer
1/2 dl melk
50 g Finesse bakesukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ss maisenna
125 g romtemperert smør

Fremgangsmåte

Mal mandler grovt i en foodprosessor eller kvern. Bland de grovmalte mandlene med Finmalte mandler og Finesse.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandlene. Ha røra over i en kakeform (22-24 cm) med bakepapir, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter.

Bland eggeplommer, melk, Finesse, vaniljesukker og maisenna godt sammen i en kjele. Varm opp under omrøring ved middels temperatur. Når kremen tykner, tar du kjelen av varmen og lar kremen avkjøle seg litt før du tilsetter romtemperert smør i biter. Avkjøl kremen i kjøleskap til den stivner.

Når bunnen og kremen er helt avkjølt, legges bunnen på et serveringsfat og kremen fordeles på toppen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
361 11 4 31 6

Kvæfjordkake

Kvæfjordkake

En sukkerfri variant av Norges nasjonalkake, også kjent som "Verdens Beste".

Ingredienser

Bunn:
100 g smør
80 g Sukrin Gold
4 eggeplommer
50 g kokosmel
1 dl fløte
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk

Marengs:
4 eggehviter
120 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 110 grader.

Bunn:
Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig. Rør inn eggeplommene, en av gangen.

Ha i kokosmel, bakepulver og fløte. Kokosmel suger til seg mye væske og gjør at røra fort får en ganske seig konsistens, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Bruk gjerne en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann for at dette skal bli enklere.

Marengs:
Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.

Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.

Stek midt i ovnen i 1 time og 15 min.

Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt. Ta ut og avkjøl.

Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.

Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
236 6 2 22 3

Troikakake

Troikakake

Troikakake har mange lag, så den tar litt tid å lage. Men flere av lagene er smarte ferdigløsninger, og resultatet blir så utrolig godt at det virkelig er verdt tiden. Denne kaken er en sann smaksopplevelse!

Ingredienser

300 g Finmalte mandler
60 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Gold
3 eggehviter

100 g Sukrin Dark chocolate

1 pakke (sukkerfri) bringebærgele

1 pakke Sukrin Chocolate Mousse
1 dl melk

1 pakke SukrinMarzipan

150 g Sukrin Dark chocolate
15 g kokosolje eller delfiafett

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Sett ovnen på 175 grader. Bland Finmalte mandler, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold og eggehviter godt sammen. Hell blandingen i en liten rund kakeform (20 cm) med bakepapir i bunnen og smurte kanter. Stek i ca. 15 minutter, til den er gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen - du kan gjerne sette hele formen i kjøleskapet, slik at den kjøles ned raskere.

Sjokoladelag:
Smelt 100 g sjokolade, og smør utover den avkjølte mandelbunnen (mens den fortsatt er i formen). Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Gelélag:
Lag gelé etter anvisning på pakken. La den avkjøles i kjøleskap til den er kald og tyktflytende. Fordel geléen utover kakebunnen med den stivnede sjokoladen, og sett formen tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.

Mousselag:
Pisk pulveret i Sukrin Chocolate mousse-pakken sammen med 1 dl melk i ca. 3. minutter med miksmaster. Hell moussen over kaken, og sett hele formen i fryseren før marsipanen legges på.

Marsipanlag:
Fjern ringen på kakeformen forsiktig, løsne kaken fra bakepapiret, og sett den på et serveringsfat. Kjevl ut marsipanen. Det kan være lurt å bruke et bakepapir under marsipanen, slik at den blir lettere å løfte av benken når den er passe tynn. Legg marsipanlokket over kaken.

Sjokoladetopp:
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje/delfiafett, og smør utover kaken. Oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
253 8 6 19 12

Sjokolade-konfektkake

Sjokolade-konfektkake

En mektig kake med fudgy konsistens

Ingredienser

80 g mandelsmør
4 ss brunet smør
100 g Sukrin Gold
1 ts. vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
2 store egg
40 g kakaopulver
7 g gelatinpulver
1/4 ts salt
1/8 ts bakepulver
1/4 ts espressopulver
40 g hakket SukrinSjokolade

Fremgangsmåte

Start med å brune smør i en kjele på medium varme. Det tar noen minutter før smøret begynner å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys, nøttebrun farge og ikke brent.

Sett stekeovnen på 175 °C. Kle en rund form eller en brødform med bakepapir.

Bland det brunede smøret, mandelsmør, Sukrin Gold og egg godt sammen med en elektrisk mikser til det blir en kremet masse.

Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver, gelatinpulver og salt til alt er godt blandet. Tilsett den hakkede sjokoladen.

Hell røren i formen og stek på nederste rille i 16-18 minutter. Avkjøl kaken helt før du skjærer i den. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet. Kan også fryses.


Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
315 12 5 26 6

Saftig mandelkake

Saftig mandelkake

En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen er det bare fantasien som setter grenser for.

Ingredienser

130 g nøytral olje eller smeltet smør
2 egg
2 ½ dl melk
200 g Mandelmel (fettredusert)
3 ts bakepulver
120 g SukrinMelis

Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. krem eller vaniljekrem

Fremgangsmåte

Bland melk, olje/smør og egg i en bolle, og de tørre ingrediensene i en annen bolle. (Du kan erstatte halvparten av fettet med fruktpurè som for eksempel usøtet eplemos om ønskelig.)

Ha væsken over i det tørre, og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm, og sett på rist. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Ha på syltetøy eller krem når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær.


Næringsinnholdet er beregnet med olje og uten topping.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
254 12 4 20 5

Peanøttkake

Peanøttkake

En herlig kombinasjon av peanøtter og sjokolade som vil slå an hos både store og små.

Ingredienser

Bunn:
4 dl finmalte mandler
2 dl salte peanøtter
1 dl SukrinMelis
2 egg
100 g smeltet smør

Peanøttglasur:
100 g Sukrin Dark chocolate
150 g peanøttsmør
50 g smør
2 ss fløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Kvern peanøttene lett med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, slik at du får en blanding av finmalte og grove peanøtter. Bland de kvernede peanøttene sammen med finmalte mandler og SukrinMelis.

Pisk eggene lett sammen før du gnir dem godt inn i deigen med en skje. Rør inn smøret til slutt.

Bre røren ut i en liten langpanneform og stek midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Peanøttglasur:
Brekk sjokoladen i biter. Smelt alle ingrediensene sammen til glasur i en kjele. La glasuren avkjøles litt før den smøres over kaken.

Sett peanøttkaken kaldt slik at glasuren stivner. Skjær kaken i ruter, eller bruk pepperkakeformer til å stikke ut fine figurer.


Denne oppskriften har vi hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis bok "Fristende lavkarbo - enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske".

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
528 15 7 47 7

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Finesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin Pluss

Karamellsaus:
80 g Finesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin Pluss
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g Sukrin Dark chocolate
60 g smør

Fremgangsmåte

Kakebunn: Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Finesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus: Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
348 9 4 31 10

Black Magic sjokoladekake

Black Magic sjokoladekake

Nydelig glutenfri konfektkake for den voksne gane.

Ingredienser

250 gram smør
250 gram Sukrin Dark chocolate
1/2 dl kaffe
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
100 g SukrinMelis
4 egg

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og SukrinMelis til eggedosis, og bland denne sammen med sjokoladen.

Hell røren i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min (følg med så ikke overflaten blir brent). Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

La kaken avkjøles helt i formen. Løsne kaken ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Server kaken med et dryss SukrinMelis over.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
378 6 2 37 6

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

En nydelig kake som smaker like godt frossen som romtemperert.

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
90 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
120 g Finmalte mandler/finmalte hasselnøtter
150 g Sukrin Dark chocolate
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Mousse:
5 eggeplommer
80 g SukrinMelis
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljesukker)
1 ss bakekakao
200 g Sukrin Dark chocolate
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader.

Stivpisk eggehviter og rør deretter inn Sukrin Pluss. Finhakk sjokoladen og vend den inn i eggehvitene sammen med malte nøtter, hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene. Hell røren i formen og stek i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.

Mousse :
Pisk eggeplommer og SukrinMelis til luftig eggedosis. Bland sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og sikt det inn i eggedosisen.

Smelt sjokoladen i vannbad og bland i et par spiseskjeer med fløte.

OBS: Det er fort gjort at sjokoladen blir for varm, så følg med. Sjokoladen er klar når den er helt flytende. Ikke la den stå over varmen lengre enn dette. Pass også på at det ikke kommer noe vann i sjokoladen.

Bland den smeltede sjokoladen i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i blandingen. Visp alt godt sammen.

Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig. Dersom du ønsker en iskake settes kaken i fryseren. Husk da på å ta kaken ut av fryseren 10 - 15 min før servering, slik at den blir enklere å skjære.

Tips: Rasp gjerne sjokolade og strø over kaken og/eller pynt med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.

Hvis du ønsker å gjøre denne kaken enklere, kan du bruke Sukrin Chocolate mousse.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
303 6 4 28 6