Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Bærkake med Havrefiber

Bærkake med Havrefiber

En saftig og frisk kake med masse deilig bærsmak

Ingredienser

4 egg
80 g Finesse bakesukker
60 g Havrefiber
2 dl lettmelk
50 g smeltet smør
1 ts bakepulver
ca 160 g frossen bærblanding

Topping:
50 g romtemperert smør
35 g Finesse bakesukker
150 g kremost naturell
ca 40 g frossen bærblanding

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og Finesse. Bland inn Havrefiber, fløte, smør og bakepulver. Vend inn frosne bær helt til slutt.

Hell røren i en smurt form (24 cm). Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling.

Bruk en miksmaster og rør romtemperert smør og Finesse godt sammen. Blad deretter inn kremost. Bre utover avkjølt kake, og pynt med bær på toppen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
183 4 3 14 8

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Nydelige sjokoladetrøfler som smelter i munnen.

Ingredienser

100 g Sukrin Dark chocolate
3/4 dl (75 g) kremfløte
2 ss SukrinMelis
1 ss smør

Eventuelt ønsket smakstilsetning, i form av steviadråper, havsalt eller annet.

Bruk gjerne litt Sukrin Chocolate drink, kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i.

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen og legg i en bolle. Kok opp fløte og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Tilsett eventuell ønsket smakstilsetning.

Hell røren over i en boks med lokk eller i silikonformer for småkaker/konfekt, og sett i kjøleskapet så det stivner. Form den stivnede sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i Sukrin Chocolate drink/kakao/SukrinMelis. Oppbevar trøflene kaldt.


Oppskriften er hentet fra boka "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby, utgitt på Lille Måne forlag.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
380 4 4 37 9

Glutenfrie Mandelsnitter

Glutenfrie Mandelsnitter

Disse mandelsnittene er en storfavoritt på kakebordet.

Ingredienser

Bunn:
80 g fettredusert Mandelmel
100 g Finmalte mandler
50 g hakkede mandler
100 g kaldt smør
1 egg
65 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver/vaniljesukker

Fyll:
5 ss SukrinSirup Gold
65 g smør
30 g Finesse bakesukker
130 g mandelflak

Pynt:
80 g Sukrinsjokolade

Fremgangsmåte

Hakk mandlene fint, men ikke helt finmalt. Bland sammen med fettredusert Mandelmel og Finmalte mandler. Smuldre kaldt smør ned i melblandingen.

Tilsett resten av ingrediensene til bunnen, og kna sammen til en deig. Avkjøl i kjøleskap i ca. en time. Kjevl ut på bakepapir til deigen er ca. en halv cm tykk, og legg på et stekebrett.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en liten kjele, og varm på medium varme til Finessen smelter helt. La det avkjøle i 5 minutter, og hell det deretter over bunnen.

Stek i ca. 20 min på 200 °C. Avkjøl kaken, og lag snitter ved å først skjære opp i kvadrater, før du deler hvert kvadrat på skrå.

Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Dypp den ene siden av mandelsnittene i sjokoladen, og la snittene avkjøles til sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
454 14 6 39 12

Nøtteroser

Nøtteroser

Her er en oppskrift på nydelige nøtteroser uten tilsatt sukker.

Ingredienser

100 g malte hasselnøtter
75 g Finmalte mandler
2 eggehviter (ca. 70 g)
75 g Finesse bakesukker
1 klype salt

24 hele hasselnøtter
ca. 160 g Sukrinsjokolade til dypping

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C

Mal hasselnøtter i en mandelkvern eller kjøkkenmaskin. Bland sammen med Finmalte mandler.

Pisk eggehviter, salt og Finesse stivt. Rør nøtteblandingen forsiktig inn i eggehvitene. Massen skal være fast nok til å holde formen, men ikke for hard til at den kan sprøytes ut gjennom sprøyteposen.

Bruk sprøytepose og sett ca. 24 rosetter med god avstand på et stekebrett med bakepapir. Legg en hel hasselnøtt på midten av hver rosett.

Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, til kakene har fått litt farge. La deretter kakene hvile på stekebrettet i 5-10 minutter før de legges til avkjøling i kjøleskap.

Når kakene er helt avkjølt, kan undersiden dyppes i sjokolade som er smeltet i mikrobølgeovn eller vannbad. La kakene ligge med sjokoladesiden opp til sjokoladen er stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
419 11 6 35 13

Kransekakestenger med Finesse

Kransekakestenger med Finesse

Lag perfekt seige kransekakestenger uten å bruke sukker.

Ingredienser

125 g mandler
125 g Finmalte Mandler
125 g Finesse
2 eggehviter (ca. 75 g)

Fremgangsmåte

Kvern hele mandler med skall i en kjøkkenmaskin. Bland de kvernede mandlene sammen med Finmalte mandler og Finesse. Kna inn eggehvitene for hånd, litt etter litt. Sett deigen kjølig i minst en time, gjerne over natta.

Sett ovnen på 200 °C. Fukt hendene med kaldt vann, form til pølser og kutt i ønsket størrelse. Stek stengene i ca. 10-12 minutter - følg godt med så de ikke blir for brune.

Pynt etter ønske med f.eks. melisglasur og smeltet sjokolade. Forslag til melisglasur: Pisk 30 g SukrinMelis, 15 g Finesse, 10 g eggehvite sammen med en miksmaster til glasuren er hvit og luftig. Bruk en sprøytepose og dekorer.


Denne oppskriften har vi hentet fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
395 14 5 30 11

Kokosmakroner

Kokosmakroner

Enkle å lage, og smaker veldig godt.

Ingredienser

Til ca. 12 stk:

3 eggehviter (105 g)
150 g kokosmasse
3 ss SukrinSirup Gold
50 g Finesse bakesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C

Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp på medium varme. Massen skal ikke koke, men holdes varm i ca. 10 minutter, til alt er smeltet godt sammen.

Form små topper ved hjelp av to skjeer, eller bruk fuktige hender. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Stek midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl før servering slik at makronene får satt seg.

Tips: Du kan også smelte sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn, og dyppe bunnen av makronene i den smeltede sjokoladen.


Denne oppskriften er inspirert av omhelse.no

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
335 6 4 28 14

Marsipan, grunnoppskrift

Marsipan, grunnoppskrift

Sunnere marsipan enn dette får du vel ikke? Kun 29 kcal per marsipankule!

Ingredienser

Til 12 marsipankuler

90 g Mandelmel
50 g SukrinMelis
2 eggehviter

Topping:
20 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bland SukrinMelis, Mandelmel, og eggehviter. Hvis du ønsker en lavkalori-marsipan, kan du bruke det fettreduserte mandelmelet. Det er dette vi har næringsberegnet denne oppskriften ut fra.

Hvis du ønsker best mulig smak og saftighet på marsipanen anbefaler vi at du bruker Finmalte mandler. Du kan også godt kombinere de to meltypene.

I og med at det fettreduserte mandelmelet er mye tørrere enn fullfett malte mandler, vil du trenge en større andel finmalte mandler for å få en fast masse. Hvis du bare bruker Finmalte mandler, kan du bruke opp mot 180 g mandler til 2 eggehviter.

Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett eventuelt mer Mandelmel eller SukrinMelis etter hvor søtt og fast du vil ha det.

La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter, legg i en plastpose, og smelt i varmt vann. Klipp av tuppen, og dekorer kulene.


Sjokoladen er ikke inkludert i næringsberegningen, da det vil være store variasjoner ut fra hvilken sjokolade du velger, og hvor mye du ønsker på hver kule.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
165 20 4 5 16

Enkel julemarsipan

Enkel julemarsipan

Superenkel oppskrift på sukkerfri marsipan med smak av jul!

Ingredienser

250 g mandler
30 g Finesse
1/2 - 1 ts kanel
1/2 - 1 ts kardemomme
1/2 - 1 ts malt nellik
2 eggehviter
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Kjør mandler, Finesse og ønsket mengde krydder i kjøkkenmaskin til mandlene er finmalte og massen nesten klumper seg.

Tilsett eggehvite og bland litt til. Rull til kuler og sett de til avkjøling mens du smelter sjokoladen.

Trekk kulene med sjokolade og la de stivne (gjerne i kjøleskap) før de er klare til å nytes.


Denne oppskriften har vi funnet hos Elisabeth Holm

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
430 15 7 35 13

Myke karameller

Myke karameller

Søte og gode fløtekarameller uten tilsatt sukker.

Ingredienser

4 dl kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g Finesse
25 g SukrinSirup Gold
20 g meierismør
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele eller en teflonkjele (vi syntes en tykkbunnet kjele funket best). La det koke i 30-40 minutter på ganske svak varme - det skal bare akkurat boble litt hele tiden (ca 40% av maks varme).

Rør i karamellen med jevne mellomrom, og litt ekstra ofte det første kvarteret. Karamellen skal bli ganske brun og tykk.

Hell massen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15x20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.

Oppbevares i kjøleskap.

Tips: Bland gjerne inn hakkede nøtter i karamellen. Du kan også tilsette 1 ss kakao hvis du ønsker sjokoladekarameller.


Denne oppskriften har vi hentet fra Elisabeth Holm

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
317 2 4 33 4

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!

Ingredienser

Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite

Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.

Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.

Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)

Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.

Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.

Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
396 6 4 36 14