Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.
1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g Sukrin Gold eller SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke syltepulver
Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.
Rør inn Sukrin og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.
Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.
Tips: Du kan også bruke Sukrin+ (som er dobbelt så søt som sukker) til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
28 | 0,4 | 5,4 | 0,2 | 1,6 |
Kan lages både med og uten alkohol.
Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)
Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin
Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.
Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.
Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.
Herlig forfriskende!
Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime
Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.
Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.
Tortillas med kun 3 g karbohydrat og 93 kalorier per 100 g.
2 egg (størrelse M/L)
2 dl kulturmelk/yoghurt (eventuelt vanlig melk)
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthan gum
1 ts Sukrin Gold
1 ts bakepulver
½ ts salt
Bland sammen egg og melk (eller yoghurt). Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i eggeblandingen. Bland godt og la deigen hvile i 10 minutter. Hvis deigen er for løs, kan du ha i litt mer Havrefiber. Den skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
Forvarm en steketakke eller bruk en non-stick stekepanne på medium+ varme. Lefsene skal tørrstekes, så du skal ikke bruke fett i stekepanna.
Del deigen i 6 like store deler. Kjevle hver del lett mellom to bakepapir til de er ca 15 cm i diameter. Strø gjerne litt Havrefiber over deigemnene slik at de ikke fester seg til bakepapiret.
Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/i stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig fjerner bakepapiret ved å holde enden av lefsa fast med stekespaden. Vær forsiktig så tortillalefsa ikke bretter seg. Stek ca. 1 minutt på hver side og ha tortillalefsene over i et fuktig klede etter hvert som de er ferdige.
Denne oppskriften har vi hentet hos Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
93 | 5 | 3 | 3 | 17 |
Lett, god og avkjølende i sommervarmen!
100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær
Mos alt i en blender, og server umiddelbart.
Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.
Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.
Topp gjerne med bær etter ønske.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
31 | 0,4 | 5,7 | 0,1 | 2,9 |
Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker
3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann
Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.
Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.
Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.
Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!
1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis
Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.
Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.
Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
84 | 4 | 7 | 4 | 1 |
En nydelig smoothie full av fiber, vitaminer og antioksidanter som gjør godt for kropp og sjel.
1,5 dl yoghurt/Biola naturell
1,5 dl appelsinjuice
2 ss Sukrin Gold eller SukrinMelis
100 g frosne jordbær
2 ss FiberFin
Ha alt i en blender/hurtigmikser og la den gå i 20-30 sekunder. Server med friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
55 | 2 | 8 | 1 | 3 |
To ulike varianter til ulik bruk.
10 g kokende vann
15 g Finesse
30 g SukrinMelis
Kok vann, og mål opp 10 g. Tilsett Finesse, og rør til den løser seg helt opp. Rør deretter inn SukrinMelis.
Denne glasuren blir ganske flytende. Hvis du vil lage en stivere dekor-glasur, kan du bytte ut vannet med 10 g eggehvite, og piske glasuren luftig med en miksmaster.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
38 | 0.5 | 5 |
Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.
3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel
Saus:
SukrinSirup Caramel
Sett ovnen på 120 grader.
Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.
Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.
Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.
Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
87 | 6 | 4 | 5 | 2 |