Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2

Jordbærsmoothie

Jordbærsmoothie

En nydelig smoothie full av fiber, vitaminer og antioksidanter som gjør godt for kropp og sjel.

Ingredienser

1,5 dl yoghurt/Biola naturell
1,5 dl appelsinjuice
2 ss Sukrin Gold eller SukrinMelis
100 g frosne jordbær
2 ss FiberFin

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender/hurtigmikser og la den gå i 20-30 sekunder. Server med friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
55 2 8 1 3

Kakao med chili

Kakao med chili

Trenger du noe å varme deg på er dette definitivt tingen.

Ingredienser

1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
6 dl melk
½ ts rød chili (fersk)
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bland melk, kakao, frøene fra vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.

Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet.

Du kan lage mange varianter av denne. Prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac eller lignende.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
100 4 5 6 3

Glutenfrie lavkarbo-tortillas

Glutenfrie lavkarbo-tortillas

Tortillas med kun 3 g karbohydrat og 93 kalorier per 100 g.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
2 dl kulturmelk/yoghurt (eventuelt vanlig melk)
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthan gum
1 ts Sukrin Gold
1 ts bakepulver
½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland sammen egg og melk (eller yoghurt). Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i eggeblandingen. Bland godt og la deigen hvile i 10 minutter. Hvis deigen er for løs, kan du ha i litt mer Havrefiber. Den skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.

Forvarm en steketakke eller bruk en non-stick stekepanne på medium+ varme. Lefsene skal tørrstekes, så du skal ikke bruke fett i stekepanna.

Del deigen i 6 like store deler. Kjevle hver del lett mellom to bakepapir til de er ca 15 cm i diameter. Strø gjerne litt Havrefiber over deigemnene slik at de ikke fester seg til bakepapiret.

Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/i stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig fjerner bakepapiret ved å holde enden av lefsa fast med stekespaden. Vær forsiktig så tortillalefsa ikke bretter seg. Stek ca. 1 minutt på hver side og ha tortillalefsene over i et fuktig klede etter hvert som de er ferdige.


Denne oppskriften har vi hentet hos Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
93 5 3 3 17

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Lett, god og avkjølende i sommervarmen!

Ingredienser

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

Fremgangsmåte

Mos alt i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.

Topp gjerne med bær etter ønske.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
31 0,4 5,7 0,1 2,9

Sitronlemonade

Sitronlemonade

Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker

Ingredienser

3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann

Fremgangsmåte

Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.

Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.

Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.

Jordbæris med Vikingmelk

Jordbæris med Vikingmelk

Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!

Ingredienser

1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.

Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.


Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
84 4 7 4 1

Glasur uten sukker

Glasur uten sukker

To ulike varianter til ulik bruk.

Ingredienser

10 g kokende vann
15 g Finesse
30 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Kok vann, og mål opp 10 g. Tilsett Finesse, og rør til den løser seg helt opp. Rør deretter inn SukrinMelis.

Denne glasuren blir ganske flytende. Hvis du vil lage en stivere dekor-glasur, kan du bytte ut vannet med 10 g eggehvite, og piske glasuren luftig med en miksmaster.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
38 0.5 5

Marshmallows

Marshmallows

Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker.

Ingredienser

150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna

Fremgangsmåte

Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.

Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.

Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du kan også bruke dype silikonformer slik at du får ferdige biter, eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper.

Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i biter, og rull hver bit i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows.

For å heve marshmallowsene et ekstra hakk, kan du gjerne dyppe dem i smeltet sukkerfri sjokolade og rulle i kokosmasse.


Oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
90 7 1 8

Strawberry daiquiri uten sukker

Strawberry daiquiri uten sukker

Kan lages både med og uten alkohol.

Ingredienser

Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)

Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin

Fremgangsmåte

Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.

Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.

Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.