Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Sitronlemonade

Sitronlemonade

Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker

Ingredienser

3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann

Fremgangsmåte

Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.

Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.

Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.

Barbequesaus

Barbequesaus

Lag en deilig barbequesaus med Sukrin Gold

Ingredienser

200 g ketchup (gjerne sukkerfri)
70 g Sukrin Gold
40 g ferdiglagd kaffe
¼- ½ ss tabasco
½ ts sitronsaft
½ ts røkt paprikapulver

Fremgangsmåte

Bland ketchup, Sukrin Gold og ferdiglagd kaffe i en kjele og varm opp slik at du får en jevn og glatt saus. Smak til med tabasco, sitronsaft og paprikapulver. Dersom du ikke får tak i den røkte varianten bruker du vanlig paprikapulver.

Sausen kan enten brukes på kjøtt under grilling, eller som en saus/dip ved siden av.

Karamellisert løk

Karamellisert løk

Bruk Sukrin Gold til å karamellisere løk

Ingredienser

1 gul løk
1 ss sitronsaft
1 ss nøytral olje
1 ss Sukrin Gold
0.5 dl vann
0.5 ts salt
1 klype pepper

Fremgangsmåte

Rens løken og kutt den i tynne skiver. Ha olje i stekepannen og varm til middels til høy varme. Stek løken til den blir brun, men pass på at den ikke brenner seg. Tilsett Sukrin Gold og bland sammen. Ha så i sitronsaft og vann. Kok væsken inn i løken. Smak til med salt og pepper.

Rørte blåbær med Sukrin

Rørte blåbær med Sukrin

Masse deilige bær, og ikke noe tilsatt sukker.

Ingredienser

2 kg blåbær
½ kg SukrinMelis
1 pakke frysepulver

Fremgangsmåte

Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg SukrinMelis blandet med en pakke frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes på butikken). Porsjonér deretter i frysebegre, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.

Tips: Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart kan du koke blåbær og SukrinMelis sammen med syltepulver.


Vanlig blåbærsyltetøy har 5 ganger så mange kalorier som det du lager med SukrinMelis! Dessuten får du dobbelt så mye bær og bedre smak.

Rørte bær er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen med rørte bær er at du får en mye friskere smak, og at det er enklere enn å koke syltetøy.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
41 0,8 6 0,7 3,7

Strawberry daiquiri uten sukker

Strawberry daiquiri uten sukker

Kan lages både med og uten alkohol.

Ingredienser

Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)

Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin

Fremgangsmåte

Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.

Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.

Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.

Bringebærlemonade

Bringebærlemonade

Herlig forfriskende!

Ingredienser

Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime

Fremgangsmåte

Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.

Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Lett, god og avkjølende i sommervarmen!

Ingredienser

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

Fremgangsmåte

Mos alt i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.

Topp gjerne med bær etter ønske.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
31 0,4 5,7 0,1 2,9

Jordbæris med Vikingmelk

Jordbæris med Vikingmelk

Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!

Ingredienser

1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.

Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.


Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
84 4 7 4 1

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.

Ingredienser

1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g Sukrin Gold eller SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke syltepulver

Fremgangsmåte

Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.

Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.

Rør inn Sukrin og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.

Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.

Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Tips: Du kan også bruke Sukrin+ (som er dobbelt så søt som sukker) til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
28 0,4 5,4 0,2 1,6

Glasur uten sukker

Glasur uten sukker

To ulike varianter til ulik bruk.

Ingredienser

10 g kokende vann
15 g Finesse
30 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Kok vann, og mål opp 10 g. Tilsett Finesse, og rør til den løser seg helt opp. Rør deretter inn SukrinMelis.

Denne glasuren blir ganske flytende. Hvis du vil lage en stivere dekor-glasur, kan du bytte ut vannet med 10 g eggehvite, og piske glasuren luftig med en miksmaster.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
38 0.5 5