Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Gløgg uten tilsatt sukker

Gløgg uten tilsatt sukker

Nyt en av julens koselige tradisjoner på et sunnere vis!

Ingredienser

Til 2,5 l gløgg:
2 l vann
4 dl sukkerfri husholdningssaft eller solbærsaft (ublandet)
2 dl Sukrin Gold
1 kanelstang
5 nellikspiker
¼ ts ingefær
¼ - ½ ts kardemomme
Revet skall fra 1 vasket klementin (ikke det hvite)

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen trekke under lokk på svak varme i 30 minutter, gjerne lenger.

Sil av gløggen og tilsett gjerne hakkede mandler og rosiner/gojibær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
13 0,1 3,0 0,1

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.

Ingredienser

1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke syltepulver

Fremgangsmåte

Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.

Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.

Rør inn SukrinMelis og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.

Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.

Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Tips: Du kan også bruke Sukrinpluss til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
28 0,4 5,4 0,2 1,6

Rørte blåbær med Sukrin

Rørte blåbær med Sukrin

Dobbelt så mye bær og bare en femtedel av sukkeret i vanlig syltetøy.

Ingredienser

2 kg blåbær
½ kg SukrinMelis
1 pakke frysepulver

Fremgangsmåte

Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg SukrinMelis blandet med en pakke frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes på butikken). Porsjonér deretter i frysebegre, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.

Tips: Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart kan du koke blåbær og Sukrin sammen med syltepulver.


Vanlig blåbærsyltetøy har 5 ganger så mange kalorier som det du lager med Sukrin! Dessuten får du dobbelt så mye bær og bedre smak.

Rørte bær er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen med rørte bær er at du får en mye friskere smak, og at det er enklere enn å koke syltetøy.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
41 0,8 6 0,7 3,7

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Lett, god og avkjølende i sommervarmen!

Ingredienser

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

Fremgangsmåte

Mos alt i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.

Topp gjerne med bær etter ønske.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
31 0,4 5,7 0,1 2,9

Marshmallows

Marshmallows

Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker.

Ingredienser

150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna

Fremgangsmåte

Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.

Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.

Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du kan også bruke dype silikonformer slik at du får ferdige biter, eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper.

Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i biter, og rull hver bit i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows.

For å heve marshmallowsene et ekstra hakk, kan du gjerne dyppe dem i smeltet sukkerfri sjokolade og rulle i kokosmasse.


Oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
90 7 1 8

Barbequesaus

Barbequesaus

Lag en deilig barbequesaus med Sukrin Gold

Ingredienser

200 g sukkerfri ketchup
70 g Sukrin Gold
40 g ferdiglagd kaffe
¼- ½ ss tabasco
½ ts sitronsaft
½ ts røkt paprikapulver

Fremgangsmåte

Bland ketchup, Sukrin Gold og ferdiglagd kaffe i en kjele og varm opp slik at du får en jevn og glatt saus. Smak til med tabasco, sitronsaft og paprikapulver. Dersom du ikke får tak i den røkte varianten bruker du vanlig paprikapulver.

Sausen kan enten brukes på kjøtt under grilling, eller som en saus/dip ved siden av.

Karamellisert løk

Karamellisert løk

Bruk Sukrin Gold til å karamellisere løk

Ingredienser

1 gul løk
1 ss sitronsaft
1 ss nøytral olje
1 ss Sukrin Gold
0.5 dl vann
0.5 ts salt
1 klype pepper

Fremgangsmåte

Rens løken og kutt den i tynne skiver. Ha olje i stekepannen og varm til middels til høy varme. Stek løken til den blir brun, men pass på at den ikke brenner seg. Tilsett Sukrin Gold og bland sammen. Ha så i sitronsaft og vann. Kok væsken inn i løken. Smak til med salt og pepper.

Sitronlemonade

Sitronlemonade

Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker

Ingredienser

3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann

Fremgangsmåte

Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.

Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.

Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.

Strawberry daiquiri uten sukker

Strawberry daiquiri uten sukker

Kan lages både med og uten alkohol.

Ingredienser

Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)

Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin

Fremgangsmåte

Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.

Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.

Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.