Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Utrolig enkel proteinbar med kun to ingredienser! Baren får en fantastisk myk konsistens, og kan varieres i det uendelige ved å legge til favoritt-smaker/ingredienser.
60 g (4 ss) SukrinSirup Gold
35 g (4 toppede ss) Myseproteinpulver i ønsket smak*
Gir 2 barer
Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.
* Mengden proteinpulver kan variere etter hvilket merke/type som brukes. Næringsinnholdet kan også variere noe etter type proteinpulver.
Diss barene kan varieres ved å bruke ulik smak på proteinpulveret eller tilsette ulike typer steviadråper. Barene kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade, og/eller tilsettes sjokoladebiter, tørkede/friske bær, nøtter e.l.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
231 | 30 | 8 | 2 | 31 |
En saftig og frisk kake med masse deilig bærsmak
4 egg
80 g Finesse bakesukker
60 g Havrefiber
2 dl lettmelk
50 g smeltet smør
1 ts bakepulver
ca 160 g frossen bærblanding
Topping:
50 g romtemperert smør
35 g Finesse bakesukker
150 g kremost naturell
ca 40 g frossen bærblanding
Pisk sammen egg og Finesse. Bland inn Havrefiber, melk, smør og bakepulver. Vend inn frosne bær helt til slutt.
Hell røren i en smurt form (24 cm). Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling.
Bruk en miksmaster og rør romtemperert smør og Finesse godt sammen. Blad deretter inn kremost. Bre utover avkjølt kake, og pynt med bær på toppen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
183 | 4 | 3 | 14 | 8 |
Masse deilige bær, og ikke noe tilsatt sukker.
2 kg blåbær
½ kg SukrinMelis
1 pakke frysepulver
Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg SukrinMelis blandet med en pakke frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes på butikken). Porsjonér deretter i frysebegre, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.
Tips: Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart kan du koke blåbær og SukrinMelis sammen med syltepulver.
Vanlig blåbærsyltetøy har 5 ganger så mange kalorier som det du lager med SukrinMelis! Dessuten får du dobbelt så mye bær og bedre smak.
Rørte bær er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen med rørte bær er at du får en mye friskere smak, og at det er enklere enn å koke syltetøy.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
41 | 0,8 | 6 | 0,7 | 3,7 |
Kan lages både med og uten alkohol.
Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)
Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin
Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.
Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.
Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.
En tvist på en deilig klassisk sommerdessert.
1 kurv friske jordbær
1 pk Mascarponeost (eventuelt rømme, kesam eller skyr)
1-2 lime
SukrinMelis
Vask og rens jordbærene.
Pisk sammen Mascarponeost og saft av lime, smaksett med SukrinMelis til ønsket sødme/friskhet.
Ønsker du en mer flytende krem, kan du piske inn litt melk eller fløte.
Dette er en smaksrik og spennende pizza med høyt fiberinnhold!
Bunn:
1 pakke Proteinbrød
4 dl vann
Fyll:
Ca ½ potte oregano
Ca ½ potte timian
1 hel hvitløk
1 plommetomat
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
¼ løk
200 g tomatpuré
100 g parmaskinke
¼ – ½ glass ferdigkjøpt pesto
Grovt salt
150 g ost
50 g parmesanost
Sett stekeovnen på 210 grader. Bland brødmiksen med 4 dl vann og del deigen i to liker deler som kjevles ut til to runde pizzabunner. Forstek pizzabunnene i ca. 10 minutter, til de har fått litt farge i kantene.
Mens bunnene steker hakker du urter, hvitløk og plommetomat, og har det i en bolle med olivenolje. Skjær løken i tynne skiver og skinken i store biter. Riv osten.
Ta pizzabunnene ut av ovnen, sett ovnen på 250 grader og fordel fyllet over bunnene mens ovnen varmes opp. Ta først på tomatpuré, ha deretter på grovt salt langs kantene av pizzabunnen. Ha på urter, tomater og løk, samt noen klatter med pesto.
Ha over ost og skinke, og til slutt litt urter før du setter inn i ovnen. Stek deretter pizzaene i ca. 6 minutter til.
Tips: Når du legger skinken over osten vil den få sprø konsistens, og se lekker ut også!
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.
Dette er en fantastisk god sjokoladeis, uten tilsatt sukker.
3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En liten klype salt
Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse og sett til side. Pisk sammen fløte, kakaopulver, vaniljepulver og salt i en egen bolle.
Rør de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en boks eller form med lokk. Ta lokket på før du setter den i fryseren. Isen er klar etter ca. 4 timer - husk på å røre gjennom den én gang i timen mens den fryses ned.
Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.
Tips: Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor mørk sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.
Bruk gjerne iskremmaskin for en ekstra kremet konsistens.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
316 | 5 | 3 | 31 | 1,5 |
En forfriskende sitronkake av Sukrin Kakemix.
1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
1,5 dl vann
1/2 dl olje
Saft og revet skall av én sitron
Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre.
Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.
Glasurforslag: Fyldig ostekrem av 150 g kremost naturell, 50 g smør, 50 g SukrinMelis, (evt. litt annen søtning i tillegg om ønskelig).
Næringsberegningen er gjort uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
206 | 13 | 10 | 11 | 8 |
Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!
Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.
Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
163 | 9 | 3 | 8 | 21 |
En deilig ismocca uten tilsatt sukker - du lager den lett selv
1 ts pulverkaffe
1 ts Sukrin Gold
1 ts Sukrin Chocolate Drink
1 ss varmt vann
2 dl melk
Isbiter og SukrinSirup
Krem til topping
Løs opp pulverkaffe, Sukrin gold og Chocolate Drink i varmt vann. Tilsett melk og rør det sammen. Hell blandingen over i et glass med SukrinSirup og isbiter. Topp med krem og server.