Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Sitronlemonade

Sitronlemonade

Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker

Ingredienser

3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann

Fremgangsmåte

Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.

Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.

Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Et fiberrik og herlig brød av Sunnere Fiberbrød.

Ingredienser

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten.

Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Form brøddeigen og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.

Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i ca 60 minutter.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
239 13 2 17 15

Panna cotta med vanilje og appelsin

Panna cotta med vanilje og appelsin

Panna Cotta er en klassisk og populær dessert fra Italia.

Ingredienser

Til 6 - 8 porsjoner:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang (eventuelt 2 ts vaniljesukkker)
100 g SukrinMelis
5 plater gelatin

Garnityr:
2 appelsiner

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.

Varm opp fløte, melk, vaniljestang/-frø og SukrinMellis til rett før kokepunktet. Smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen.

Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling i kjøleskap. Dersom panna cotta-en blir stående i mer enn et par timer før du legger på topping, bør den dekkes til.

Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter. Fordel appelsinfileter i skålene.

Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
278 3 3 29

Ismocca

Ismocca

En deilig ismocca uten tilsatt sukker - du lager den lett selv

Ingredienser

1 ts pulverkaffe
1 ts Sukrin Gold
1 ts Sukrin Chocolate Drink
1 ss varmt vann
2 dl melk

Isbiter og SukrinSirup
Krem til topping

Fremgangsmåte

Løs opp pulverkaffe, Sukrin gold og Chocolate Drink i varmt vann. Tilsett melk og rør det sammen. Hell blandingen over i et glass med SukrinSirup og isbiter. Topp med krem og server.

Aprikos-cupcakes

Aprikos-cupcakes

Smaksrike frokost-cupcakes med aprikos og nøtter.

Ingredienser

7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl Sukrin Pluss (evt. Finesse)
50 g mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 steviadråper
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin Pluss og deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper.

I en annen bolle blander du mandler, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.

Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca. 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.


Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
331 10 6 28 6

Polarbrød med Havrefiber

Polarbrød med Havrefiber

Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.

Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.

Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.


Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 5 2 17 18

Scones uten hvetemel

Scones uten hvetemel

Fiberrike scones uten hvetemel.

Ingredienser

100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 20-25 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 15 2 16 9

Focaccia av brødmiks

Focaccia av brødmiks

Lag lekker og fiberrik focaccia av Fiberbrød.

Ingredienser

Til 1 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
2 ss olivenolje
Kalamataoliven uten sten
Ca ½ ss finhakket rosmarin
Olivenolje til å ringle over brødet
Havsalt

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en stekeplate med olivenolje (dette er for at focacciaen skal få en sprøere bunn).

La olivenene avrennes og hakk et par kvister rosmarin. Bland deretter brødmiksen med vann og olivenolje.

Klem deigen ut direkte på stekebrettet, ringle over med olivenolje og lag huller med fingrene. Legg oliven i hullene og strø over med havsalt og finhakket rosmarin.

Stekes i ca. 20 minutter. Sett focacciaen over på en rist umiddelbart for å beholde sprøheten i bunnen.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 7 2 16 18

Glutenfrie lavkarbo-tortillas

Glutenfrie lavkarbo-tortillas

Tortillas med kun 3 g karbohydrat og 93 kalorier per 100 g.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
2 dl kulturmelk/yoghurt (eventuelt vanlig melk)
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthan gum
1 ts Sukrin Gold
1 ts bakepulver
½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland sammen egg og melk (eller yoghurt). Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i eggeblandingen. Bland godt og la deigen hvile i 10 minutter. Hvis deigen er for løs, kan du ha i litt mer Havrefiber. Den skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.

Forvarm en steketakke eller bruk en non-stick stekepanne på medium+ varme. Lefsene skal tørrstekes, så du skal ikke bruke fett i stekepanna.

Del deigen i 6 like store deler. Kjevle hver del lett mellom to bakepapir til de er ca 15 cm i diameter. Strø gjerne litt Havrefiber over deigemnene slik at de ikke fester seg til bakepapiret.

Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/i stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig fjerner bakepapiret ved å holde enden av lefsa fast med stekespaden. Vær forsiktig så tortillalefsa ikke bretter seg. Stek ca. 1 minutt på hver side og ha tortillalefsene over i et fuktig klede etter hvert som de er ferdige.


Denne oppskriften har vi hentet hos Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
93 5 3 3 17

Frøken Holms bringebærmuffins

Frøken Holms bringebærmuffins

Hvis du vil ha annet fyll i muffinsene, kan du bytte ut bringebær med det du måtte ønske.

Ingredienser

140 g Finmalte mandler
130 g Finesse (eventuelt Sukrin+)
35 g Havrefiber
7 g fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts natron
75 g smør
2,5 dl kulturmelk
2 egg
100 g bringebær

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C og sett 12 papirformer i et muffinsbrett.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha alle de våte ingrediensene i en annen bolle. Pisk de våte ingrediensene godt sammen. Bland deretter godt sammen med de tørre ingrediensene.

Fyll muffinsformene ¾ fulle og trykk ned noen bringebær i hver form. Stek på midterste rille i ca. 25 min. Avkjøl på rist.


Muffinsene er veldig gode som de er, men hvis du ønsker glasur, kan vi anbefale denne:
70 g smør
50 g Finesse
200 g kremost naturell

Bland alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin/miksmaster. Bruk en sprøytepose og pynt muffinsene.


Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
307 8 4 24 13