Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Bærkake med Havrefiber

Bærkake med Havrefiber

En saftig og frisk kake med masse deilig bærsmak

Ingredienser

4 egg
80 g Finesse bakesukker
60 g Havrefiber
2 dl lettmelk
50 g smeltet smør
1 ts bakepulver
ca 160 g frossen bærblanding

Topping:
50 g romtemperert smør
35 g Finesse bakesukker
150 g kremost naturell
ca 40 g frossen bærblanding

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og Finesse. Bland inn Havrefiber, fløte, smør og bakepulver. Vend inn frosne bær helt til slutt.

Hell røren i en smurt form (24 cm). Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling.

Bruk en miksmaster og rør romtemperert smør og Finesse godt sammen. Blad deretter inn kremost. Bre utover avkjølt kake, og pynt med bær på toppen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
183 4 3 14 8

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Nydelige sjokoladetrøfler som smelter i munnen.

Ingredienser

100 g Sukrin Dark chocolate
3/4 dl (75 g) kremfløte
2 ss SukrinMelis
1 ss smør

Eventuelt ønsket smakstilsetning, i form av steviadråper, havsalt eller annet.

Bruk gjerne litt Sukrin Chocolate drink, kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i.

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen og legg i en bolle. Kok opp fløte og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Tilsett eventuell ønsket smakstilsetning.

Hell røren over i en boks med lokk eller i silikonformer for småkaker/konfekt, og sett i kjøleskapet så det stivner. Form den stivnede sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i Sukrin Chocolate drink/kakao/SukrinMelis. Oppbevar trøflene kaldt.


Oppskriften er hentet fra boka "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby, utgitt på Lille Måne forlag.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
380 4 4 37 9

Glutenfrie Mandelsnitter

Glutenfrie Mandelsnitter

Disse mandelsnittene er en storfavoritt på kakebordet.

Ingredienser

Bunn:
80 g fettredusert Mandelmel
100 g Finmalte mandler
50 g hakkede mandler
100 g kaldt smør
1 egg
65 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver/vaniljesukker

Fyll:
5 ss SukrinSirup Gold
65 g smør
30 g Finesse bakesukker
130 g mandelflak

Pynt:
80 g Sukrinsjokolade

Fremgangsmåte

Hakk mandlene fint, men ikke helt finmalt. Bland sammen med fettredusert Mandelmel og Finmalte mandler. Smuldre kaldt smør ned i melblandingen.

Tilsett resten av ingrediensene til bunnen, og kna sammen til en deig. Avkjøl i kjøleskap i ca. en time. Kjevl ut på bakepapir til deigen er ca. en halv cm tykk, og legg på et stekebrett.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en liten kjele, og varm på medium varme til Finessen smelter helt. La det avkjøle i 5 minutter, og hell det deretter over bunnen.

Stek i ca. 20 min på 200 °C. Avkjøl kaken, og lag snitter ved å først skjære opp i kvadrater, før du deler hvert kvadrat på skrå.

Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Dypp den ene siden av mandelsnittene i sjokoladen, og la snittene avkjøles til sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
454 14 6 39 12

Nøtteroser

Nøtteroser

Her er en oppskrift på nydelige nøtteroser uten tilsatt sukker.

Ingredienser

100 g malte hasselnøtter
75 g Finmalte mandler
2 eggehviter (ca. 70 g)
75 g Finesse bakesukker
1 klype salt

24 hele hasselnøtter
ca. 160 g Sukrinsjokolade til dypping

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C

Mal hasselnøtter i en mandelkvern eller kjøkkenmaskin. Bland sammen med Finmalte mandler.

Pisk eggehviter, salt og Finesse stivt. Rør nøtteblandingen forsiktig inn i eggehvitene. Massen skal være fast nok til å holde formen, men ikke for hard til at den kan sprøytes ut gjennom sprøyteposen.

Bruk sprøytepose og sett ca. 24 rosetter med god avstand på et stekebrett med bakepapir. Legg en hel hasselnøtt på midten av hver rosett.

Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, til kakene har fått litt farge. La deretter kakene hvile på stekebrettet i 5-10 minutter før de legges til avkjøling i kjøleskap.

Når kakene er helt avkjølt, kan undersiden dyppes i sjokolade som er smeltet i mikrobølgeovn eller vannbad. La kakene ligge med sjokoladesiden opp til sjokoladen er stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
419 11 6 35 13

Kransekakestenger med Finesse

Kransekakestenger med Finesse

Lag perfekt seige kransekakestenger uten å bruke sukker.

Ingredienser

125 g mandler
125 g Finmalte Mandler
125 g Finesse
2 eggehviter (ca. 75 g)

Fremgangsmåte

Kvern hele mandler med skall i en kjøkkenmaskin. Bland de kvernede mandlene sammen med Finmalte mandler og Finesse. Kna inn eggehvitene for hånd, litt etter litt. Sett deigen kjølig i minst en time, gjerne over natta.

Sett ovnen på 200 °C. Fukt hendene med kaldt vann, form til pølser og kutt i ønsket størrelse. Stek stengene i ca. 10-12 minutter - følg godt med så de ikke blir for brune.

Pynt etter ønske med f.eks. melisglasur og smeltet sjokolade. Forslag til melisglasur: Pisk 30 g SukrinMelis, 15 g Finesse, 10 g eggehvite sammen med en miksmaster til glasuren er hvit og luftig. Bruk en sprøytepose og dekorer.


Denne oppskriften har vi hentet fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
395 14 5 30 11

Gløgg uten tilsatt sukker

Gløgg uten tilsatt sukker

Nyt en av julens koselige tradisjoner på et sunnere vis!

Ingredienser

Til 2,5 l gløgg:
2 l vann
4 dl sukkerfri husholdningssaft eller solbærsaft (ublandet)
2 dl Sukrin Gold
1 kanelstang
5 nellikspiker
¼ ts ingefær
¼ - ½ ts kardemomme
Revet skall fra 1 vasket klementin (ikke det hvite)

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen trekke under lokk på svak varme i 30 minutter, gjerne lenger.

Sil av gløggen og tilsett gjerne hakkede mandler og rosiner/gojibær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
13 0,1 3,0 0,1

Kokosmakroner

Kokosmakroner

Enkle å lage, og smaker veldig godt.

Ingredienser

Til ca. 12 stk:

3 eggehviter (105 g)
150 g kokosmasse
3 ss SukrinSirup Gold
50 g Finesse bakesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C

Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp på medium varme. Massen skal ikke koke, men holdes varm i ca. 10 minutter, til alt er smeltet godt sammen.

Form små topper ved hjelp av to skjeer, eller bruk fuktige hender. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Stek midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl før servering slik at makronene får satt seg.

Tips: Du kan også smelte sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn, og dyppe bunnen av makronene i den smeltede sjokoladen.


Denne oppskriften er inspirert av omhelse.no

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
335 6 4 28 14

Marsipan, grunnoppskrift

Marsipan, grunnoppskrift

Sunnere marsipan enn dette får du vel ikke? Kun 29 kcal per marsipankule!

Ingredienser

Til 12 marsipankuler

90 g Mandelmel
50 g SukrinMelis
2 eggehviter

Topping:
20 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bland SukrinMelis, Mandelmel, og eggehviter. Hvis du ønsker en lavkalori-marsipan, kan du bruke det fettreduserte mandelmelet. Det er dette vi har næringsberegnet denne oppskriften ut fra.

Hvis du ønsker best mulig smak og saftighet på marsipanen anbefaler vi at du bruker Finmalte mandler. Du kan også godt kombinere de to meltypene.

I og med at det fettreduserte mandelmelet er mye tørrere enn fullfett malte mandler, vil du trenge en større andel finmalte mandler for å få en fast masse. Hvis du bare bruker Finmalte mandler, kan du bruke opp mot 180 g mandler til 2 eggehviter.

Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett eventuelt mer Mandelmel eller SukrinMelis etter hvor søtt og fast du vil ha det.

La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter, legg i en plastpose, og smelt i varmt vann. Klipp av tuppen, og dekorer kulene.


Sjokoladen er ikke inkludert i næringsberegningen, da det vil være store variasjoner ut fra hvilken sjokolade du velger, og hvor mye du ønsker på hver kule.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
165 20 4 5 16

Julecupcakes av Kakemix

Julecupcakes av Kakemix

Deilige cupcakes med smak av jul - enkelt og kjapt.

Ingredienser

1 eske Sukrin Kakemix
2 ts (5g) kanel
1 ts (3g) nellik
1 ts (2,2g) ingefær
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje

50 g romtemperert smør
35 g Finesse
150 g naturell kremost

Fremgangsmåte

Bland alt krydderet sammen med Kakemix-pulveret. Pisk egg, vann og olje sammen i en separat bolle. Ha den tørre blandingen opp i den våte, og rør til du får en glatt deig.

Ha deigen i former og stek på 175 grader i ca. 15-20 min, avhengig av størrelse. La avkjøles på en rist.

Pisk smør og Finesse sammen med en håndmikser. Tilsett kremost og pisk til du har en jevn ostekrem.

Dekorer cupcake-ene med ostekremen når de er helt avkjølte.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
257 11 8 18 7

Glutenfrie pepperkaker

Glutenfrie pepperkaker

Lag herlige pepperkaker uten hvetemel og sukker!

Ingredienser

100 g Mandelmel (fettredusert)
80 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
100 g smør, romtemperert
2 ss SukrinSirup Gold
100 g Sukrin Gold
2 eggehviter

Fremgangsmåte

Bland mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.

Varm opp SukrinSirup til den blir tyntflytende, og pisk sammen med romtemperert smør og Sukrin Gold i en bolle. Ha i eggehviten og pisk videre.

Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund, slik at mandelmelet får satt seg.

Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra FiberFin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekebrett kledd med bakepapir.

Stekes på 180 grader i ca. 8 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
288 12 11 18 17