Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.
1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g Sukrin Gold eller SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke syltepulver
Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.
Rør inn Sukrin og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.
Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.
Tips: Du kan også bruke Sukrin+ (som er dobbelt så søt som sukker) til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
28 | 0,4 | 5,4 | 0,2 | 1,6 |
En saftig og frisk kake med masse deilig bærsmak
4 egg
80 g Finesse bakesukker
60 g Havrefiber
2 dl lettmelk
50 g smeltet smør
1 ts bakepulver
ca 160 g frossen bærblanding
Topping:
50 g romtemperert smør
35 g Finesse bakesukker
150 g kremost naturell
ca 40 g frossen bærblanding
Pisk sammen egg og Finesse. Bland inn Havrefiber, melk, smør og bakepulver. Vend inn frosne bær helt til slutt.
Hell røren i en smurt form (24 cm). Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling.
Bruk en miksmaster og rør romtemperert smør og Finesse godt sammen. Blad deretter inn kremost. Bre utover avkjølt kake, og pynt med bær på toppen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
183 | 4 | 3 | 14 | 8 |
Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.
2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt
Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.
Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.
Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
215 | 5 | 2 | 17 | 18 |
En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen er det bare fantasien som setter grenser for.
130 g nøytral olje eller smeltet smør
2 egg
2 ½ dl melk
200 g Mandelmel (fettredusert)
3 ts bakepulver
120 g SukrinMelis
Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. krem eller vaniljekrem
Bland melk, olje/smør og egg i en bolle, og de tørre ingrediensene i en annen bolle. (Du kan erstatte halvparten av fettet med fruktpurè som for eksempel usøtet eplemos om ønskelig.)
Ha væsken over i det tørre, og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm, og sett på rist. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Ha på syltetøy eller krem når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær.
Næringsinnholdet er beregnet med olje og uten topping.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
254 | 12 | 4 | 20 | 5 |
Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag
Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Finesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin Pluss
Karamellsaus:
80 g Finesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin Pluss
1 ½ dl kremfløte
Sjokoladelokk:
100 g Sukrin Dark chocolate
60 g smør
Kakebunn: Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Finesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.
Karamellsaus: Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.
Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
348 | 9 | 4 | 31 | 10 |
Panna Cotta er en klassisk og populær dessert fra Italia.
Til 6 - 8 porsjoner:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang (eventuelt 2 ts vaniljesukkker)
100 g SukrinMelis
5 plater gelatin
Garnityr:
2 appelsiner
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Varm opp fløte, melk, vaniljestang/-frø og SukrinMellis til rett før kokepunktet. Smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen.
Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling i kjøleskap. Dersom panna cotta-en blir stående i mer enn et par timer før du legger på topping, bør den dekkes til.
Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter. Fordel appelsinfileter i skålene.
Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
278 | 3 | 3 | 29 |
Kan lages både med og uten alkohol.
Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)
Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin
Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.
Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.
Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.
En frisk og god rabarbrakake er virkelig smaken av sommer.
300 g rabarbra
3 ss. Sukrin+ (til rabarbraen og på toppen av kaka)
200 g romtemperert smør
100 g Sukrin+ (eventuelt Finesse bakesukker)
3 egg
150 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
1 ½ ts (6 g) fiberhusk
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Del opp det meste av rabarbraen i små biter. Hold tilbake noen litt lengre biter for å dekorere på toppen av kaken. Bland de små oppkuttede bitene sammen med ca 2 ss Sukrin+.
Rør romtemperert smør og 100 g Sukrin+ luftig ved hjelp av en håndmikser. Tilsett deretter eggene, ett om gangen. Bland sammen havremel, bakepulver og vaniljepulver i en egen bolle og bland dette inn til slutt.
Vend inn de små rabarbrabitene, og fordel blandingen i en kakeform (ca.26 cm) som er kledd med bakepapir. Legg resten av rabarbraen på toppen – lag gjerne et ønsket mønster. Dytt bitene lett ned i deigen, og strø 1 ss Sukrin+ over kaken.
Stek i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl før servering.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
245 | 5 | 11 | 20 | 3 |
Fiberrike scones uten hvetemel.
100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken
Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.
Stekes ved 200 grader i 20-25 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 15 | 2 | 16 | 9 |
Herlig forfriskende!
Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime
Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.
Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.