De 5 største fordelene med Sukrin

Hvis man vil velge et sunnere alternativ til sukker kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det kommer stadig flere sukkererstatninger på markedet, og alle hevder å være sunne.

Så, hva skal man se etter? Antall kalorier? Naturlighet? Smak? Dersom du er opptatt av et balansert blodsukker og sunt kosthold er både kalorier og glykemisk indeks viktige faktorer. Men du bør også være oppmerksom på hvordan sukkererstatningen oppfører seg i kroppen din.

Hvis du er usikker på om det egentlig er en god idé å bruke Sukrin som sukkererstatning, bør du lese videre. Denne sukkeralkoholen har mange fordeler, og her har du fem av dem:

Nummer 1

Sukrin er kalorifritt

Alle som ønsker en sunn og velbalansert kropp, bør være oppmerksomme på energiinntaket sitt. Det betyr ikke at man er nødt til å sulte seg eller kutte ut alt som er godt, men derimot være bevisst på hva maten man spiser faktisk inneholder.

Mat med en høy andel av raske karbohydrater, som sukker og stivelse, gir mye energi, men få gode næringsstoffer. Vi omtaler ofte dette som «tomme kalorier». Denne maten blir brutt raskt ned i kroppen, får blodsukkeret til å skyte til værs, og bidrar til en altfor kortvarig metthetsfølelse.

Sukrin er en helt kalorifri sukkererstatning. Du kan altså søte mat og bakst uten å legge til de tomme kaloriene som sukker ville tilført.

Nummer 2

Sukrin påvirker ikke blodsukkeret ditt

Vi nevnte glykemisk indeks tidligere. Dette er en skala som sier noe om hvor mye en matvare vil påvirke blodsukkeret ditt. Hvis du ønsker å ha et jevnt energinivå uten plutselige energifall og mye søtsug, er det gunstig å spise mat som har så lav glykemisk indeks som mulig. Sukrin har en glykemisk indeks på 0. Det betyr at Sukrin overhodet ikke påvirker blodsukkeret ditt.

Nummer 3

Sukrin er bra for tennene dine

Det høres kanskje litt rart ut at en sukkererstatning kan være bra for tennene. Hvis det er én ting tannlegen har lært oss så er det at sukker og dårlig tannpuss vil resultere i hull. Sukrin er imidlertid ganske spesielt i dette henseende.

Sukrin er nemlig laget av sukkeralkoholen erytritol. Og en rekke studier har vist at akkurat denne sukkererstatningen motvirker hull i tennene. (Se studie) Både ved at den minsker forekomst av karies, og at utviklingen av karies og tannstein forsinkes.

Altså vil det å bytte ut sukker med Sukrin føre til at du får en bedret tannhelse. Med tanke på hvor ugunstig sukker er for tennene, gjør du dem en stor tjeneste dersom du søter mat og bakst med Sukrin i stedet.

Nummer 4

Sukrin virker som en antioksidant i kroppen din

Oksidanter er små, ustabile molekyler, også kalt frie radikaler. De produseres av kroppen som en normal prosess når vi bruker oksygen. Vi utsettes i tillegg for oksidanter fra miljøet ved for eksempel soling, alkohol, sigarettrøyking og langvarig stress. Oksidanter er altså en naturlig del av et normalt liv, men dersom mengden oksidanter i kroppen blir for høy, kan de gi negative helsekonsekvenser ved å skade cellene i kroppen. For å unngå dette trenger vi antioksidanter, som beskytter kroppen mot oksidasjon og opprettholder en god balanse. Sukrin (erytritol) fungerer som en antioksidant i kroppen, og reduserer den negative påvirkningen oksidantene har.

Det at Sukrin bidrar til å holde blodsukkeret stabilt, er også en faktor som bidrar til god balanse mellom antioksidanter og oksidanter i kroppen. Hvis blodsukkeret ditt er forhøyet over en lengre periode, økes belastningen oksidantene påfører kroppen. Ved å bytte ut sukker med Sukrin, senker du denne risikoen.

Nummer 5

Sukrin kan erstatte sukker

Den femte fordelen vi vil fremheve med Sukrin er at det likner på sukker i konsistens, utseende og smak, og dermed gjør det enkelt å erstatte mye av sukkeret du får i deg i hverdagen.

I bakst, mat, drikke og som strø over bær, grøt, frokostblanding eller annet kan du lett bruke Sukrin i stedet for sukker. Sukrin er spesielt ideelt til oppskrifter med et forholdsvis lavt sukkerinnhold, slik som hveteboller eller moderat søte kaker. Hvis du ønsker enda sunnere bakst, er det også lurt å tilsette litt FiberFin i deigen eller røra. Når du skal søte mat trenger du sjeldent mye sukker, og da vil Sukrin også passe ypperlig.

Alt i alt kan vi trygt si at det er en rekke gode grunner til å velge Sukrin, Sukrin Gold, SukrinMelis eller en av de andre Sukrinvariantene fremfor sukker - både med tanke på kaloriinntak, blodsukker og helsen din generelt.

Les flere artikler »