Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.
Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel
Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade
La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.
Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.
Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug
Næringsberegningen er uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
177 | 9 | 3 | 14 | 5 |