Marsipan, grunnoppskrift

Marsipan, grunnoppskrift

Sunnere marsipan enn dette får du vel ikke? Kun 29 kcal per marsipankule!

Ingredienser

Til 12 marsipankuler

90 g Mandelmel
60 g SukrinMelis
2 eggehviter
(1-3 dråper mandelessens)

Topping:
20 g Sukrinsjokolade

Fremgangsmåte

Bland SukrinMelis, Mandelmel, eggehviter og mandelessens. Hvis du ønsker en lavkalori-marsipan kan du bruke det fettreduserte mandelmelet. Det er dette vi har næringsberegnet denne oppskriften ut fra.

Hvis du ønsker best mulig smak og saftighet, anbefaler vi Finmalte mandler. Du kan også godt kombinere de to meltypene. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer Mandelmel eller SukrinMelis etter hvor søtt du vil ha det.

La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter, legg i en plastpose, og smelt i varmt vann. Klipp av tuppen, og dekorer kulene.


Sjokoladen er ikke inkludert i næringsberegningen, da det vil være store variasjoner ut fra hvilken sjokolade du velger, og hvor mye du ønsker på hver kule.

Næringsinnhold

Per 100g kcal protein karbohydrat fett fiber
165 20,1 3,5 4,7 16,1