Sjokoladefudge

Sjokoladefudge

Deilig sjokoladefudge som smelter i munnen.

Ingredienser

50 g smør
1 ss Sukrin
1 ss Finesse
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bruk en tykkbunnet kjele og kok forsiktig opp smør, Sukrin, Finesse, kremfløte og vaniljepulver. La det småkoke i 25 minutter over svak varme.

Ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og rør dem inn i karamellmassen litt etter litt til all sjokoladen er smeltet.

Ha massen i små silikonformer eller i en plastfoliebelagt større form og la det stå i fryseboks til fudgen er helt stiv. Dersom du har massen i små silikonformer, må bitene fryses skikkelig før de presses ut av formene. Fudge som er fryst i en stor form deles opp i fine biter med en varm kniv.

Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering. Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i en boks i kjøleskap.


Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
407 3 4 41 7