Deilig sjokoladefudge som smelter i munnen.
50 g smør
1 ss Sukrin
1 ss Finesse
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
100 g Sukrin Dark chocolate
Bruk en tykkbunnet kjele og kok forsiktig opp smør, Sukrin, Finesse, kremfløte og vaniljepulver. La det småkoke i 25 minutter over svak varme.
Ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og rør dem inn i karamellmassen litt etter litt til all sjokoladen er smeltet.
Ha massen i små silikonformer eller i en plastfoliebelagt større form og la det stå i fryseboks til fudgen er helt stiv. Dersom du har massen i små silikonformer, må bitene fryses skikkelig før de presses ut av formene. Fudge som er fryst i en stor form deles opp i fine biter med en varm kniv.
Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering. Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i en boks i kjøleskap.
Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
407 | 3 | 4 | 41 | 7 |