Seige sjokoladecookies

Seige sjokoladecookies

Deilige, seige cookies med sjokoladebiter.

Ingredienser

150 g meierismør
130 g FiberSirup Clear
60 g FiberSirup Gold
1 ts vaniljepulver
70 g Kokosmel
50 g Mandelmel (fettredusert)
1/2 ts natron
2 stk Sukrinsjokolader

Fremgangsmåte

Miks smør, FiberSirup og vaniljepulver med en håndmikser til det blir kremete og mykt. Hakk sjokoladen i små biter, og bland den sammen med alle de tørre ingrediensene.

Visp det tørre inn i smørblandingen, og bland alt godt sammen. Lag små, flate klatter på et bakepapirkledd stekebrett. Ha litt avstand mellom dem, da de vil flyte utover under steking.

Stek på 175 grader i øverste del av ovnen i 8-10 min. Kjeksene skal bli lett gylne i fargen. Avkjøl dem på brettet før de legges over på rist. Oppbevares i tett boks for å beholde den seige konsistensen.

Tips: Oppskriften kan også lages med kun én av FiberSirup-variantene. Bare Gold vil gi en enda søtere smak på kjeksene, og bare Clear vil gjøre at de blir litt mindre søte. Bruk ca. 190 g FiberSirup totalt.


Oppskriften er hentet fra Smakebiten

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
394 7 7 30 34