Panna cotta med vanilje og appelsin

Panna cotta med vanilje og appelsin

Panna Cotta er en klassisk og populær dessert fra Italia.

Ingredienser

Til 4 porsjoner:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang
150 g Sukrin
5 plater gelatin

Garnityr:
2 appelsiner
1 vaniljestang
3 ss Sukrin
2 ss vann

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.

Kok fløte, melk, vaniljestang/-frø og Sukrin forsiktig i ca. 5 minutter og smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen. Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling.

Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter.

Kok en lake av Sukrin, vann og vaniljefrø. Fordel appelsinfileter i skålene og hell laken over.

Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.

Næringsinnhold

Per 100g kcal protein karbohydrat fett fiber
265 2,4 2,7 27,2 0,0