Mandelkake med bær

Mandelkake med bær

En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen er det bare fantasien som setter grenser for.

Ingredienser

130 g nøytral olje eller smeltet smør
2 egg
2 ½ dl melk
200 g Mandelmel (fettredusert)
3 ts bakepulver
120 g SukrinMelis

Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. krem eller vaniljekrem

Fremgangsmåte

Bland melk, olje/smør og egg i en bolle, og de tørre ingrediensene i en annen bolle. (Du kan erstatte halvparten av fettet med fruktpurè som for eksempel usøtet eplemos om ønskelig.)

Ha væsken over i det tørre, og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm, og sett på rist. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Ha på syltetøy eller krem når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær.


Næringsinnholdet er beregnet med olje og uten topping.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
254 12 4 20 5