Kvæfjordkake

Kvæfjordkake

En sukkerfri variant av Norges nasjonalkake, også kjent som "Verdens Beste".

Ingredienser

Bunn:
100 g smør
100 g Sukrin
4 eggeplommer
1 dl kokosmel
1/2-1 dl fløte (prøv deg fram, det skal være litt konsistens på deigen)
1 ts bakepulver

Marengs:
4 eggehviter
180 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig).

Bunn:
Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig. Rør inn eggeplommene, en av gangen.

Ha i kokosmel, bakepulver og fløte. Kokosmel suger til seg mye væske og gjør at røra fort får en ganske seig konsistens, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Bruk gjerne en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann for at dette skal bli enklere.

Marengs:
Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.

Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.

Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min. Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et bakepapir og slå av varmluften i ovnen.

Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt. Ta ut og avkjøl.

Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.

Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
236 6 2 22 3