Sunnere Fiberbrød
med solsikkefrø og gresskarkjerner

Spiser du lite karbohydrater, har glutenintoleranse eller bare er generelt opptatt av et sunt kosthold? Da har vi utviklet det perfekte brødet for deg. Med denne brødmiksen kan du bake ditt eget fiberbrød helt uten gluten, melk og gjær. En skive av brødet har kun 1 gram karbohydrat og 58 kalorier, men hele 8,5 gram kostfiber. Dette er 36% mindre kalorier, 94% mindre karbohydrater og over 4 ganger så mye fiber som i vanlig grovbrød. Det høye fiberinnholdet gjør at brødet holder deg mett lenge.

  • Kun 1 g karbohydrat per skive!
  • Uten gluten, melk og gjær
  • Enkelt å lage, ingen elting nødvendig
  • Metter lenge

Enkel tilberedning – ingen elting eller heving

Brødmiksen skal kun blandes med vann, svelle i noen minutter, formes ut, og stekes på en bakepapirkledd stekeplate. Brødet er saftig og smakfullt, smuler ikke, og holder seg ferskt i flere dager. Det egner seg også svært godt for frysing. Tips: skjær brødet i skiver før du fryser det, så kan du enkelt tine skivene i en brødrister rett før du skal spise.

Næringsinnhold

Per 100 g ferdig brød kcal protein karbohydrater fett fiber salt
Sunnere Fiberbrød 156 9 3 8 21 1
Ordinært grovbrød 262 10 40 4 6 1

Tilberedning

  • Sett stekeovnen på 175 grader.
  • Ha posens innhold over i en bolle, og tilsett 3 dl vann.
  • Bland godt, la svelle noen få minutter, og form ut på en bakepapirkledd stekeplate. Om du ønsker kan du strø litt solsikkefrø over før du steker.
  • Stek brødet i ca. 60-70 minutter på nederste rille.
  • Brødet oppbevares best i en pose i kjøleskapet.

Nettovekt: 250 g. Gir ca 530 g ferdig brød.  Holdbarhet: 18 måneder.

Næringsinnhold pr 100 g tørrvare:
Kalorier: 350  |  Protein: 18,6 g  |  Karbohydrat: 5,7 g  (Herav sukker: 0 g)  |  Kostfiber: 45,2 g  |  Fett: 18,0 g  |  Salt: 2,3 g

Brødform

Vi har valgt å fjerne engangsformen som tidligere fulgte med i hver pakke Fiberbrød. Vi fikk mange tilbakemeldinger fra kunder som aldri brukte denne formen, og det er ikke spesielt miljøvennlig å produsere/sende ut så mange tusen aluminiumsformer som bare går rett i søpla. I tillegg viser erfaringer at brødet blir mye lettere gjennomstekt og får en finere stekeskorpe når det blir formet og fristekt  på bakepapir. Aluminiumsformen har vært en ekstra utgiftspost i produksjonen (ved å droppe formen unngikk vi en prisoppgang som vi ellers måtte hatt), og et ekstra steg som fort skaper komplikasjoner og forsinkelser.

Til dere som savner formen har vi et par tips: Hvis du slår sammen to esker med Fiberbrød kan de stekes i en vanlig brødform. (Om du kjøper posen med 1 kg Brødmix kan du fordele den i 2 eller 3 vanlige brødformer.) Dersom du ønsker å fristeke brødet, men synes det blir klissete å forme brødet med hendene, kan du forme brødet ved hjelp av bakepapiret du skal steke brødet på, så slipper du å ta direkte på deigen.

Kjøpe sunnere Fiberbrød

Brødmiksen selges i Life, Sunkost, H-naturkost, Meny, Spar, Rema 1000, Baker Hansen og vår nettbutikk.

nettbutikk-knapp   life_logo   Sunkost_logo_RGB   H-logo   Meny_logo_   spar   rema_1000   BakerHansen  
Veiledende utsalgspris er kr 54,- for 250 g brødmiks som gir 530 g ferdig brød. Du kan også du kjøpe 1 kg-pose av sunnere Fiberbrød til 149 kr. Da sparer du 67 kr i forhold til å kjøpe 4 små pakker.

I nettbutikken har vi gode tilbud for deg som bruker mye av brødet: Kjøp 10 x 1 kg, og spar kr 298, eller 20 x 1 kg, og spar 596 kr!