Mel (sesam, mais), søtstoff: erytritol (Sukrin), fiber (resistent maisstivelse, sikori), fettpulver (kokosfett, melkeprotein), erteprotein, kakao, modifisert potetstivelse, hevemiddel (bikarbonat, difosfat), salt, emulgator (mono- og diglyserider), søtstoff (sukralose), kaffe, aroma.
Vi har brukt glutenfritt mel av sesam og mais i denne kakemiksen.
Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen Erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetninger i Sukrin. Les mer om Sukrin her.
Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i kaken.
Fettpulver er innkapslet vegetabilsk fett, bestående av 80 % kokosfett.
Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.
Fettredusert kakaopulver for å gi kaken sjokoladesmak og farge. Inneholder 10-12 % fett.
Stivelse fra potet som gjør kaken saftig og holder den myk.
Dette er innholdet i godt gammeldags bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.
I Cake in a cup er det 0,8 g koksalt. Det resterende saltinnholdet kommer fra natrium i hevemiddelet, som i følge nytt regelverk også må deklareres som salt, selv om det ikke er det samme som koksalt.
Brukes for å binde vann og fett og gir kaken en fin stekeskorpe og fast konsistens. Fettet er kun fra vegetabilske kilder.
Et søtstoff som er ca 600 ganger søtere enn sukker, brukt i en svært liten mengde for å forsterke søtsmaken i Sukrin.
Miksen er tilsatt kaffe-, sjokolade- og vaniljearoma, for å gi en rikere smak.