Tips til glasur

Her er oppskrifter på noen ulike glasurer vi anbefaler. Glasur kan være vanskelig å få til helt uten melis.
Der vi skriver vanlig melis, kan du gjerne bruke Finesse, steviadråper eller annen søtning. Prøv deg fram, og finn ut hva du foretrekker. Husk at all reduksjon av sukker er positivt for helsen.

Melisglasur

1 dl SukrinMelis, 1 dl vanlig melis, 1 eggehvite.

Ostekrem

200 g naturell kremost, 100 g SukrinMelis, 50 g vanlig melis, 1 ts vaniljesukker/vaniljepulver.

Fyldig ostekrem

Bruk en mixmaster og rør 50 g romtemperert smør godt sammen med 35 g Finesse (eller 70 g SukrinMelis). Bland deretter inn 150 g kremost naturell.

Sjokoladekrem

125 g romtemperert smør, 80 g SukrinMelis, 30 g vanlig melis, 2 ss kakao, 1 ts vaniljepulver, 3 ss sterk kaffe.
(Evt. noen få dråper med steviadråper vanilje eller sjokolade.)

Alternativ sjokoladekrem

200 g sjokolade (sukkerfri eller 70 %), 200 g kokosmelk eller fløte.
Varm opp kokosmelken/fløten i en liten kjele mot kokepunktet. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den er smeltet. Ha blandingen over i en bolle og avkjøl. Visp opp sjokoladen med håndholdt miksmaster.

Smørkrem

130 g romtemperert smør, 80 g SukrinMelis, 40 g vanlig melis, 2 ts vaniljesukker/vaniljepulver, 1–2 ss melk.

Sukkerfri vaniljekesam

Bland et beger kesam med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver/vaniljesukker.

Pisket krem

3 dl kremfløte piskes stivt med 1-2 ss SukrinMelis.

Charlotte Johansson, bodyfitnessutøver og personlig trener

juli 22, 2013

Har bakt meg gjennom massevis av kaker og muffins med  Kakemix, og den fungerer faktisk til alt!

Kristina på «kristinasinvei.blogg.no»

desember 11, 2012

Jeg har gått fra å være passelig glad i kaker til å bake og spise kake med stor  glede, rett og slett fordi dette er både sunt og utrolig godt. Den beste og saftigste kaken og muffinsene jeg har laget kommer fra denne Kakemix. Perfekt kos med god samvittighet!

Variasjon med Sukrin Kakemix

Kakemiksen kan brukes som base for en mengde kaker og varieres i det uendelige, etter smak og fantasi. Her er noen tips til hvordan du kan variere:

Ulike tilberedningsmåter

Stek miksen i en liten langpanne (20 x 30), brødform eller en ildfast form.

Lag miksen som muffins, cupcakes eller cake pops.

Tips til cake pops

Ferdig stekt kake smuldres opp til små smuler. Bland smulene med litt glasur.

Du kan for eksempel lage glasur av 125 g kremost naturell, 100 g smør, 120 g SukrinMelis og 2 ts vaniljesukker. Sammen med kakesmulene skal dette bli en fast deig.

Deigen rulles ut i små kuler, og settes i fryser i ca 30 min.

Dypp små pinner i smeltet sjokolade, og stikk dem deretter inn i kulene. (Sjokoladen skal fungere som lim slik at pinnene sitter stabilt fast). Sett dem inn igjen i fryseren, og la sjokoladen stivne skikkelig.

Dypp de ferdig stivnede popsene i det som er igjen av glasuren, og trill dem eventuelt i kakestrø, hakkede nøtter eller hva du måtte ønske å pynte med. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Smak av jul

Følg instruksjonene på esken og tilsett ½ ts kanel, ½ ts kardemomme, ½ ts ingefær og ¼ ts nellik til basisoppskriften. (Du kan også tilsette tørket frukt og nøtter). Stek kaken i vanlig kakeform, eller bruk muffinsformer og lag julemuffins/cupcakes. Vi anbefaler en fyldig ostekrem av 150 g kremost naturell, 60 g smør og 100 g SukrinMelis som topping.

Andre smaksvariasjoner:

Blåbær og sjokolade: Bland blåbær og hakket sjokolade inn i røren.

Søtpotetkake: Skiv opp eller riv 3-4 søtpoteter som du blander inn i røren før steking.

coffee_and_walnut_cupcake

Eple og nøtter: Rasp to epler, og hakk mandler, valnøtter e.l. og tilsett.

Kaffe og valnøttmuffins: Tilsett 4 ts kaffe (eventuelt 4 ts pulverkaffe rørt ut i med 4-5 ts kokende vann), 30 g hakkede valnøtter (og eventuelt 30 g mandelmel) i miksen. Erstatt gjerne 1 dl olje med 100 g kesam (tilsett da 1 ts Fiberhusk e.l.).

Stek i muffinsformer på 180 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.

Glasurtips: 2 ts kaffe (eventuelt 2 ts pulverkaffe rørt ut i ca 2 ts kokende vann), ca 30 g SukrinMelis og ca 30 vanlig melis røres sammen.

Linn fra «sprudlendesunn.no»

september 26, 2012

Kakemix er genial siden den kan mikses med hva man måtte ønske. Skulle man få lyst på eplekake tilsetter man epler i skiver, og skulle en sitronkake eller bærkake friste tilsetter man det. Enklere blir det jo ikke! Supert alternativ til folk i farta! Tommel opp!

Linn fra «sprudlendesunn.no»

Kakemix – Enklere kake får man ikke, og makan til god konsistens og smak. Kaken ble godt mottatt av hele familien i bursdagsselskapet, og ingen kunne ane at denne var helt fri for hvetemel og sukker.

Benedicte Sofie, «benedicte-sofie.blogspot.no»

september 7, 2012

Damen som står bak disken på Low Carb and Coffee introduserte meg for Kakemix. Og det er jeg sjeleglad for! Nam! Det kan lages mye godt ut av denne!

Tine fra Oslo

august 23, 2012

Jeg har gledet meg til å prøve Kakemix som jeg har hørt så mye bra om. I går hadde vi gjester, og jeg så mitt snitt til å prøve meg på gulrotkake – basert på Kakemix. Kaken var super rask og enkel å få til, og farlig god!

Maren, «marhaug.blogg.no»

august 13, 2012

Kakemix er helt INSANE! Jeg laget gulrotkake av den (med ostekrem på toppen), og kan med hånden på hjertet si at det var den beste gulrotkaken jeg NOEN GANG har smakt!!

Oppskrifter med Kakemix

Se oppskriftsheftet online her, eller last det ned som PDF