Saftige og sukkerfrie boller - perfekte til hverdag og fest.
3 dl melk, fingervarm
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger (eller Brelett for færre kalorier)
100 g rosiner hvis du ønsker det
1 stort egg til pensling av bollene
Varm opp melken, og ha alle ingredienser bortsett fra smør og rosiner i en bolle. Elt i ca. 15 min inntil deigen slipper bollen.
Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn. Elt rosinene forsiktig inn i deigen.
Trill ut boller og sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og la bollene heve i ca. 1 time.
Pensle bollene med egg, og stek dem på 180-200 grader i ca. 15 minutter.
Tips: Å elte inn smøret til slutt gir et saftigere sluttresultat på bollene. Du kan imidlertid også smelte smøret sammen med melken og deretter følge de resterende stegene over.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
243 | 8 | 33 | 8 | 5 |