Ostekake med nydelig smak og konsistens.
Kjeksbunn:
1 pakke kjeks, f.eks. Bixit, Kornmo eller Digestives.
115 g mykt meierismør
15 g Sukrin Gold
Kremost-fyll:
2 1/4 dl ananasjuice
6 plater gelatin
120 g SukrinMelis
400 gram naturell kremost
1 1/2 ss sitronsaft
1/3 liter (1 pakke) kremfløte
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin og bland den med smøret og Sukrin Gold. Trykk kjeksblandingen godt ut i bunnen av en smurt springform på ca. 24 cm.
Legg gelatinplatene i bløt i ananasjuicen i 5 minutter. Rør sammen ost og sitronsaft. Pisk kremfløten myk.
Bland SukrinMelis i ananasjuicen og varm opp denne til gelatinplater og SukrinMelis er helt oppløst. Bland kremen med ostemassen, og rør godt mens du heller i juiceblandingen i en tynn stråle.
Hell oste/kremblandingen over kjeksbunnen og sett kaken til avkjøling i minst to timer. Pynt med bær eller ananasbiter.
Oppskriften kommer fra Jørn Utheim ved Bergo Hotell, Beitostølen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
290 | 4 | 15 | 24 | 1 |