Gule bomber

Gule bomber

Gule bomber har blitt en favoritt for mange de siste årene. Små porsjonskaker med mandelbunn og nydelig gul krem.

Ingredienser

Gul Krem:
3 eggeplommer
60 g Finesse Bakesukker
115 g romtemperert smør
60 ml kremfløte
1/2 ts vaniljepulver

Kaker:
3 eggehviter
50 g Finesse Bakesukker
50 g Sukrin Gold
225 g finmalte mandler

Sjokoladepynt:
85 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Gul Krem:
Bland eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vaniljepulver i en kjele. Varm på medium varme under omrøring til det tykner (ca. 5-10 min.) Fjern kjelen fra varmen, rør inn romtemperert smør og sett kremen i kjøleskap.

Kaker:
Forvarm ovnen til 170 grader.

Bland Finesse og Sukrin Gold sammen. Pisk først bare eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster i et minutt. Tilsett deretter litt og litt av søtningen. Pisk helt til du får en fast og fin marengs og vend til slutt inn finmalte mandler.

Fordel røren i 52 like store deler på et bakepapirkledd bakebrett. Bruk gjerne en kakesprøyte. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de så vidt begynner å bli gylne.

La kakene først avkjøles en stund på bakebrettet for at de skal få satt seg. Løsne dem deretter forsiktig, og legg over på rist for å avkjøles helt.

Ta ut den gule kremen fra kjøleskapet og pisk den lett opp til den blir lys og luftig. Ha kremen over i en sprøytepose og fordel kremen på halvparten av kakene. Den andre halvparten legges som lokk på toppen av den gule kremen. Dypp kakene i smeltet sjokolade og avkjøl i kjøleskap. Oppbevares kjølig.


Denne oppskriften er laget med utgangspunkt i en oppskrift fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
395 16 6 13 7