Sjokoladekakemiksen kan varieres på mange ulike måter:

sjokolade_formkake_

  • Kaken kan gjerne stekes i en liten langpanne (20 x 30), brødform eller en ildfast form.
  • For en fyldigere smak og mer fudge-aktig konsistens: bytt ut vanlig olje med kokosolje og stek kaken noen minutter kortere enn angitt. La kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.  (Er du glad i kokossmak, kan du bruke extra virgin kokosolje)
  • Ønsker du en enda magrere variant av sjokoladekaken kan du bytte ut 1dl olje med 100 g (mager) kesam. Noen foretrekker da å ha i 1 ts fiberhusk, for en seigere konsistens. Dette er et supert tips hvis du har det i hus, men ingen nødvendighet. Og for de som virkelig er opptatt av å redusere kalori-inntaket går det an å bruke bare eggehvitene i to av eggene. Gjør du det samtidig som du bytter oljen med mager kesam, vil du nesten halvere kalori-innholdet i kaken.
  • Lag Sachertorte: Del en ferdig stekt kake i to lag, og fyll med et tynt lag aprikosmarmelade. Lag mørk sjokoladeglasur og bre over kaken. Glasuren kan f.eks. lages av 200 g mørk (eventuelt sukkerfri) sjokolade og 2 dl fløte.
  • Cake pops: Ferdig stekt kake smuldres opp til små smuler. Disse skal blandes sammen med en saus eller glasur. Sjokoladesaus kan du lage av 100 g mørk sjokolade, 100 g smør, 1/2 dl fløte og 50 g SukrinMelis som smeltes i vannbad og røres sammen. Bland det tørre sammen med sausen slik at det blir en fast deig. Deigen rulles ut i små kuler, og settes i fryser i ca 30 min. Dypp små pinner i smeltet sjokolade, og stikk dem deretter inn i kulene. (Sjokoladen skal fungere som lim, slik at pinnene sitter stabilt fast.) Sett dem inn igjen i fryseren, og la sjokoladen stivne skikkelig. Dypp de ferdig stivnede popsene i smeltet sjokolade, og trill dem eventuelt i kakestrø, hakkede nøtter eller hva du måtte ønske å pynte med. Her er det bare fantasien som setter grenser!
  • Bruk kakemiksen til muffins eller cupcakes: Følg bruksanvisningen, og stek med samme varme og steketid. Gir ca. 12 store muffins,

Chocolate and raspberry cupcakes

  • Del kaken i to og fyll med vaniljekrem eller vaniljekesam.
  • Tilsetter hakkede nøtter og/eller grovhakket mørk sjokolade i røren.
  • Server kaken med pisket krem (søtet med Sukrinmelis) og friske bær.
  • Glasur: Varm opp 2 dl matfløte (eller soyafløte) og smelt i 200 g sukkerfri sjokolade (eller mørk sjokolade)
  • For en enklere glasur, bruk vaniljekesam eller et lett dryss av SukrinMelis som pynt.
  • Ønsker du en mørkere og mindre søt kake, tilsett 2 ss kakaopulver.
  • For å lage en egg-fri versjon tilsetter du 1 dl olje, 3 1/2 dl vann og 3 toppede ss soyamel, (eller «no egg»-pulver)