Fine, fiberrike scones

Fine, fiberrike scones

Lettlagde og knallgode scones.

Ingredienser

250 g (4 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
2 ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss Sukrin
2 ss olje eller smeltet smør
2 ss yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl melk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 °C.

Bland det tørre og rør forsiktig inn smør, yoghurt og melk til en smidig deig. NB: Scones-deig bør ikke arbeides for mye med.

Kjevle eller klapp deigen ut til en ca. 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones, med f.eks. et kjøkkenglass. Pensle med melk på toppen.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er godt hevet og gjennomstekt. Serveres nystekte med syltetøy eller annet pålegg.

Scones er velegnet til frysing.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
196 6 29 5 7