Lettlagde og knallgode scones.
250 g (4 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
2 ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss Sukrin
2 ss olje eller smeltet smør
2 ss yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl melk
Sett ovnen på 220 °C.
Bland det tørre og rør forsiktig inn smør, yoghurt og melk til en smidig deig. NB: Scones-deig bør ikke arbeides for mye med.
Kjevle eller klapp deigen ut til en ca. 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones, med f.eks. et kjøkkenglass. Pensle med melk på toppen.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er godt hevet og gjennomstekt. Serveres nystekte med syltetøy eller annet pålegg.
Scones er velegnet til frysing.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
196 | 6 | 29 | 5 | 7 |