Suksessterte

Suksessterte

En selvskreven kake på alle festbord. Med Finesse smaker denne helt likt som originalen, selv uten tilsatt sukker.

Ingredienser

Bunn:
180 g grovmalte mandler
60 g Finmalte mandler
90 g Finesse bakesukker
5 eggehviter

Krem:
5 eggeplommer
1/2 dl melk
50 g Finesse bakesukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ss maisenna
125 g romtemperert smør

Fremgangsmåte

Mal mandler grovt i en foodprosessor eller kvern. Bland de grovmalte mandlene med Finmalte mandler og Finesse.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandlene. Ha røra over i en kakeform (22-24 cm) med bakepapir, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter.

Bland eggeplommer, melk, Finesse, vaniljesukker og maisenna godt sammen i en kjele. Varm opp under omrøring ved middels temperatur. Når kremen tykner, tar du kjelen av varmen og lar kremen avkjøle seg litt før du tilsetter romtemperert smør i biter. Avkjøl kremen i kjøleskap til den stivner.

Når bunnen og kremen er helt avkjølt, legges bunnen på et serveringsfat og kremen fordeles på toppen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
361 11 4 31 6