En fiber- og proteinrik pai som smaker kjempegodt!
Deig:
100 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
50 g smør
1 dl cottage cheese
Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost
Deig:
Elt hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese kjapt sammen (bruk gjerne en food processor) og trykk deigen ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime.
Forstek deigen i 10 minutter ved 225 grader.
Fyll:
Legg spinat, løk og fetaost i paibunnen. Dersom du bruker frossen spinat må denne tines først.
Pisk salt, pepper, cottage cheese, egg og melk sammen, og hell blandingen over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.
Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.
Serveres gjerne sammen med en grønn salat.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
154 | 9 | 8 | 9 | 4 |