Skogsbærpai

Skogsbærpai

En enkel og frisk smuldredeigs-pai, uten gluten og tilsatt sukker.

Ingredienser

Paideig:
1 egg
80 g Mandelmel (fettredusert)
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
100 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
100 g smeltet smør

Bærfyll:
600 g fryst skogsbærblanding eller annen type bær
2 ss/22 g potetmel
70 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 grader. Bland sammen Mandelmel, FiberFin, Sukrin Pluss, bakepulver og vaniljepulver, og tilsett ett lettpisket egg. Kna til en smuldrete deig.

Tin bærene i mikrobølgeovn i ca. 1 minutt. Tilsett potetmel og SukrinMelis og rør godt. Legg bærene i en stor paiform. Legg på smuldredeigen, og hell over det smeltede smøret.

Stek midt i ovnen til deigen er gyllenbrun (ca. 30 min). La paien avkjøles litt før den serveres, gjerne sammen med is, krem, kesam eller lignende.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
141 5 6 9 6